KFOR SPASIO SRPSKU BEBU! Vučić: Signal boljeg razumevanja (FOTO)

Prisustvo i ostanak Kfora na Kosovu i Metohiji od velikog značaja za nas, rekao je premijer Vučić u sedištu NATO

  • 82

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas komandirima Kfora s Kosova i Metohije, koji su spasili život srpskog dečaka iz Lapljeg Sela tako što su ga helikopterom prevezli u bolnicu u Beogradu. Vučić je na zajedničkoj konferenciji s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u sedištu NATO u Briselu, zahvalio i njemu, te rekao da je taj postupak velika stvar za Srbiju i još jedan signal boljeg i većeg razumevanja između Srbije i NATO.

Šef NATO: Žalimo za nevinim žrtvama bombardovanja Jugoslavije (FOTO)

NATO pred posetu Vučića: Poštujemo neutralnost Srbije

Stoltenberg je istakao da je veoma zahvalan zbog saradnje Kfora i Srbije na spasavanju deteta, te da mu je drago što čuje da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

To, kako je rekao, ilustruje značaj KFOR-a i onoga što misija EU radi na KiM.

Foto: NATO Foto: NATO

Komandanti Kfora su juče ili prekjuče spasili život sprskog dečaka Dimitrija iz Lapljeg Sela, starog 20 dana, koji je zbog srčane infekcije iz prištinske bolnice trebalo da bude prevezen u Beograd, objasnio je premijer Vučić.

- Hvala što ste odobrili da vaši helikopteri prebace dečaka u bolnicu u Beogradu. To je velika stvar za nas, taj život i budućnost tog dečaka za nas mnogo znači i verujem da je to još jedan signal i boljeg i većeg razumenjavanja između nas", poručio je Vučić.

Foto: NATO Foto: NATO

Kfor od velikog značaja za nas

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je za nas prisustvo i ostanak Kfora na Kosovu i Metohiji od velikog značaja te da je i danas u sedištu NATO u Briselu to rekao i zamolio i generalnog sekretara NATO i predstavnike zemalja članica Alijanse da te trupe tamo i dalje ostanu.

- Imamo i određena pisma i garancije za sever Kosova - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Briselu, ali i dodao da naš narod živi i južno od Ibra i da se oslanja upravo na Kfor.

Foto: NATO Foto: NATO

- Oni se oslanjaju na Kfor i mi smo na tome zahvalni. Mi tu nemamo nikakav problem i ne zaboravite - da nije bilo njihovih određenih garantija, teško da bi bilo i Briselskog sporazuma - podvukao je Vučić i dodao da je odnos Srbije prema tom pitanju potpuno jasan.

On je istakao i odnos prema očuvanju kulturne i verske baštine našeg naroda koje su vrednost ne samo za Srbiju već i za Unesko i sve narode sveta.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA