Šešelj traži veto od Nikolića na Krivični zakonik

SRS će zahtevati da Ustavni sud proglasi protivustavnim član Zakona o izmenama i dopunama krivičnog zakonika

  • 9

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da stavi veto i zaustavi proglašenje Zakona o izmenama i dopunama krivičnog zakonika.

Kuburović: Belgija nije tražila izručenje Vukotića, Draškovića i Spasića

Stefanović: Sud će reći da li je policija postupila kako treba u Savamali (FOTO)

- Ovaj zakon je neophodno zaustaviti zbog toga što predviđa uvođenje novog krivičnog dela negiranja genocida ili zločina protiv čovečnosti, u slučaju da je pravosnažnom sudskom presudom neko osuđen za ta krivična dela, bilo da je reč o domaćem sudu ili o Međunarodnom krivičnom sudu - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Lider radikala smatra da je "reč o veoma opasnom presedanu kojim se gazi princip podele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku".

Šešelj je najavio da će SRS zahtevati da Ustavni sud proglasi protivustavnim član Zakona o izmenama i dopunama krivičnog zakonika koji se odnosi na krivično delo negiranja genocida.

On je naveo da princip podele vlasti podrazumeva međusobnu kontrolu tri grane vlasti i njihovu relativnu samostalnost, kao i da javnost ima pravo da kritikuje postupke sve tri grane vlasti, saopštila je SRS.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA