Danas Skupština Grada: Porezi i zakupnine na dnevnom redu

Pred odbornicima će se naći i nekoliko planova detaljne regulacije, kao i izmene odluke o Gradskom pravobranilaštvu

  • 7

Skupština grada Beograda razmatraće danas na sednici odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadrata odgovarajućih nepokrentosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017. godinu, kao i dopunu odluke o visini stope poreza na imovinu.

Nikolić: Dok sam predsednik, biću uvek protiv sankcija

Odbornici će razmatrati i odluku o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome grad ima posebna svojinska ovlašćenja, ali i o izmenama odluke o raspolaganju stanovima grada Beograda.

Gradski parlament će odlučivati i tome da se potraživanja grada po osnovu neizmirenih poreza na zarade "Ikarbusa" pretvore u trajni ulog u kapitalu te fabrike, kao i o konverziji potraživanja u udeo u kapitalu preduzeća "Des" d.o.o. iz Novog Sada.

Hag izdao nalog za hapšenje troje radikala: Skinuta oznaka poverljivosti!

Razmatraće i odluke o podizanju spomenika Milanu Tepiću i podizanju bisti dr Ludviku Hiršfeldu i Tadiji Sondemajeru, kao i o tome da ulice na Paliluli ponesu imena profesora Mihaila Đurića i književnika Migela Anhela Asturijasa.

Pred odbornicima će se naći i nekoliko planova detaljne regulacije, kao i izmene odluke o Gradskom pravobranilaštvu.

Na dnevnom redu biće izmene odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite, o radnom vremenu zanatstva i trgovine i radnom vremenu zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad.

Biće usvojen i izveštaj likvidacionog upravnika o postupku likvidacije "Jugokoncerta", kao i odluka o okončanju postupka likvidacije te ustanove i čuvanju njenih knjiga i dokumenata.

Dačić odgovora Briselu: Ako se plaća ulazak u EU, naplatićemo ulazak i u Srbiju

Pred odbornicima će se naći i informacija o sprovođenju postupka analize i utvrđivanja nepokretnosti na kojima je grad nosilac prava javne svojine, a koje koriste javna preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Beogradske elektrane", "Gradska čistoća" i "Beograd put".

Po skraćenom postupku odbornici će odlučivati o tome da se pristupi promeni Statuta grada, kao i o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova, upravnih i nadzornih odbora u nekoliko preduzeća i ustanova i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Odbornicima će biti dostavljen i izveštaj o ostvarenim prihodima i primanjima i rashodima i izdacima budžeta grada od 1. januara do 30. septembra ove godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gane

    30. novembar 2016 | 08:37

    Meni su poslali resenje za porez ,,,cekali su dve godine i kad sam pitao zasto sam ceko eesenje dve godine odgovor je bio da je to mera stednje i da drzava nemoze da stampa resenja svake godine jel papir kosta da se izstampa tako da ja sad moram da platim odjednom veliku sumu novca a pritom i kamatu na sve to.,....ja ovakav lopovluk nisam nigde video ,,,,e da pritom mora da se plati u roku od 15 ,dana u protivnom sledi prinudna naplata .STRASNO STRASNO STRASNO ,cime se ova drzava bavi u pitanju je porez za neko odvodnjavanje ,,neverujem.....

  • Andjelija

    30. novembar 2016 | 16:01

    @Gane porez i uplatnice za porez na nekretnine, poljoprivredno zemljiste...u zadnje vreme redovno stizu. Mozda u Vasoj opstini ima "vrednih" i ekspeditivnih " sluzbenika , pa niste fobili uplatnicu na vreme..Ali ovo sto je pola Srbije dobilo polovinom novembra od ministarstva finansija RS, za ODVODNJAVANJE I PRECISCAVANJE VODA I TO RETROAKTIVNO ZA PROSLU I OVU GODINU SA NAREDJENJEM DA SE PLATI U ROKU OD ODMAH, TJ. U ROKU OD 15 dana, TO SE ZOVE LOOOOPPPOOOOVVVVLLLUUUKKK!!!! Prvo su ukinuli ovaj namet pre par godina, a sada ga ponovo uvode! Slogirala sam se kada sam ugledala cifru od 10 000 hiljada! Kako su izracunali sve pise, ali ko je odredio cenu po km/2 to mi nije jasno! Kao da imam Versaj a ne kucu staru skoro 80 godina. I sta su uradili sa tzv. ODVODNJAVANJEM....NISTA!!! POPLAVE I DALJE, DVA DANA PADA KISA KAO VREMENSKA NEPOGODA. POPUNJAVAJU BUDZET, JER NEMAJU ODAKLE VISE NI DA PRODAJU NI DA ZAGRABE NI DA PODIGNU JOS KOJI KREDIT. MILIJARDE KREDITA I BESPOVRATNE POMOCI SU PROTRACILI I UKRALI. STRPALI DEBI U DZEP. POKRIJAVU I OPRASTAJU DUGOVE GUDBALSKIM KLUBOVIMA OD "TZV NACIONALNOG ZNACAJA", OKITILI BEOGRAD DVA MESECA PRE NOVE GODINE, OPRASTAJU DUGOVANJA TAJKUNIMA, ESTRADNIM DIVAMA I "NACIONALNIM", PEVACICAMA I PEVACIMA , A MI IM RETROAKTIVNO PLACAMO ZA NISTA !!!DOKLE?! DA LI SMO STVARNO TOLIKO NEINTELIGENTNI DA NE VIDIMO KUDA OVO VODI I DA MOGU DA NAM RADE STA IM PADNE NA PAMET. A ZAKONE NOVE ZA 2017- TU IZGLASACE NAM DUZNICI, PROVOKATORI, SRTANACKI POSLUSNICI, JEDNOM RECJU DNO OVOG NARODA!!!!

  • Rom

    30. novembar 2016 | 10:43

    Mi romi ne plačamo tu porezu a oni nek donosu šta očeju. Ako dođu če budne deskremenacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA