Vulin: Milijardu dinara više za socijalna davanja u 2017.

Skupština Srbije počeće sutra sednicu na čijem dnevnom redu je državni budžet za 2017. godinu

  • 17

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je da će u budžetu Srbije za narednu godinu biti izdvojeno milijardu dinara više za socijalna davanja.

Vulin: Gotovina je uvreda za sve proterane Srbe i žrtve Oluje

- Od 1. januara biće podignuta i minimalna cena rada za osam procenata - kazao je Vulin za Radio-televiziju Srbije i dodao da će Vlada pokušati da u skladu sa ekonomskom situacijom pomogne i poslodavcima i radnicima.

Skupština Srbije počeće sutra sednicu na čijem dnevnom redu je državni budžet za 2017. godinu.

Komentarišući slučaj radnice u fabrici Jura koja je dobila otkaz dok je bila na bolovanju zbog kancera, Vulin je izrazio zahvalnost kompaniji koja je, kako je ocenio, pokazala humanost i čim je saznala za ozbiljnost situacije radnicu vratila na posao.

Vujović: Izbori u 2017. neće ugroziti budžet

Ministar je rekao da je rano govoriti o eventualnim izmenama zakona o radu zbog ovakvih slučajeva, jer je potrebno proceniti štra bi takve mere donele i radnicima i poslodavcima.

- Ministarstvo rada svakog dana rešava na stotine ovakvih ljudskih sudbina. Naša inspekcija u skladu sa zakonom na posao vraća na stotine ljudi svakog dana, sudovi nekada poništavaju takve odluke - dodao je Vulin.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OBILIC

    3. decembar 2016 | 22:59

    Bila crvenkapa i isla u sumu da nabere visibabe i sretne vuuka. Iii pita vule sto su ti toliki oči a vule joj odgovori ćuti celu noć otvaram nova radna mesta. A gde si ti posla nesreco moja A crvenkapa idem kod krkobabibce da joj odnesem poštu.

  • Dag

    3. decembar 2016 | 21:56

    Te oci,oci - pune tuge... (I besane npci,od brga, za - druge.)...

  • najamni radnik

    4. decembar 2016 | 09:10

    isti mister bin, zapošljava više od vučića a tu rasčuna i one brisane sa biroa kad ne overe karto, i one što beže trbuhom za kruhom, a da ne govoromo o onima što se i ne prijavljuju i žive na selu na malo masti i hleba sa alevom paprikom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA