Čokolade iz Srbije nisu problem, ali ustaške table u Jasenovcu jesu: PALMA O ISPADU HRVATSKE PREDSEDNICE

Poruka koju je poslala predsednica Hrvatske je najružnija poruka koju je mogla da pošalje i koja narušava ekonomske odnose Hrvatske i Srbije, poručio je Dragan Marković Palma

  • 63

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma uputio je protestno pismo predsednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, zbog, kako je napisao, najgrubljeg vida diskriminacije i skandaloznog ponašanja, nakon dodele čokoladica iz Srbije deci u Dubrovniku na Dan branitelja.

Ljajić: Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj

HRVATI SE KRIJU IZA HANA! Štir za Telegraf: Evropski komesar je preneo jasne poruke Beogradu

Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije, konstatovao je Kolindi Grabar Kitarović ne smeta ustaška tabla postavljena pre par dana u Jasenovcu, mestu najvećeg stratišta u Drugom svetskom ratu, a smetaju joj čokolade proizvedene u Srbiji.

- Grabar Kitarović očigledno zaboravlja da kompanija hrvatskog preduzetnika Todorića ima na stotine maloprodajnih radnji i robnih kuća u Srbiji i da je u njima 40 posto robe proizvedene u Hrvatskoj - napomenuo je Marković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poruka koju je poslala predsednica Hrvatske je najružnija poruka koju je mogla da pošalje i koja narušava ekonomske odnose Hrvatske i Srbije, istakao je on.

- Robna razmena između Hrvatske i Srbije je 80 prema 20 posto u korist Hrvatske i time je njena izjava još skandaloznija, a nalazi se na čelu države koja sebe zove članicom Evropske unije - napisao je Marković i dodao:

- Gospođo Kitarović, čokolade proizvedene u Srbiji su najbolje u Evropi i one nisu problem, ali su problem ustaške table u Jasenovcu i skandalozno vređanje Srba prilogom o ubistvu porodice Zec 1991. godine u Zagrebu, emitovanom pre dva dana na hrvatskoj televiziji, razbijanje ćiriličnih tabli, ponovno ubijanje i proterivanje Srba i veličanje ustaštva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    8. decembar 2016 | 14:46

    Bravo to i ostali ministri treba da kažu zajedno sa premijerom A ne da nas svako pljuje i vredja danas joj smetaju slatkiši sutra će joj smetati naša deca dokle vise ne mrzim nikog svi smo jednaki al više mi je preko glave da nas vređaju dok nam političari ćute

  • goco 007

    8. decembar 2016 | 22:50

    Pa kupujte Hrvatsku robu i dalje, idite kod njih na more,a Imate prelepo Grcko

  • D

    8. decembar 2016 | 21:21

    Tako proklet narod, neljudi da normalan covek ne moze da shvati da tako nesto postoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA