STEFANOVIĆ: Kuper sam sebe diskredituje

Komentarišući Kuperove tvrdnje da Beograd pogrešno insistira na tekstu fusnote, šef pregovaračkog tima je ocenio da su diplomate, koje su se tako ponašale "obično bile zainteresovane za uljne škriljce, energetsko bogatstvo ili telekomunikacije na KiM"

  • 0

Šef pregovaračkog tima sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da će Srbija napustiti pregovarački sto, ako na pločici sa nazivom Kosova i zvezdicom ne bude ispisan tekst fusnote.

- Sporazum o regionalnom predstavljanju neće moći da se primenjuje ukoliko dogovoreni tekst fusnote ne bude ispisan na pločici ispred kosovskih zvaničnika. Predstavnici Srbije neće učestvovati u novoj obmani, da na pločici piše samo Kosovo sa zvezdicom - rekao je Stefanović za "Večernje novosti".

Posrednik u pregovorima Beograda i Prištine Robert Kuper rekao je ranije da Beograd pogrešno insistira na tome da na tabli sa nazivom Kosova i zvezdicom, bude ispisan i kompletan tekst fusnote.

Stefanović je kazao da u sporazumu piše "da na pločici mora da stoji objašnjenje ili fusnota, da je predstavljanje Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde".

- O tome su obaveštene sve članice EU, SAD i regionalne organizacije. Sadašnje interpretacije predstavljaju rušenje teško postignutog kompromisa - kazao je Stefanović i dodao da fusnota mora da bude jasno istaknuta.

Stefanović je ocenio da Kuper samog sebe diskredituje kao posrednika u dijalogu.

- Međunarodne diplomate koje su se ponašale kao Kuper, obično su kasnije bile zainteresovane i za uljne škriljce, energetsko bogatstvo ili telekomunikacije na Kosovu – zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA