Jahjaga: Odustanite od protesta

Jelko Kacin ocenio protest kao provokaciju, lider "Samoopredeljenja" odgovara da je protest u skladu s principima EU

  • 0

Predsednica Kosova Atifete Jagjaga pozvala je pristalice pokreta "Samoopredeljenje" da odustanu od protesta najavljenog za nedelju, 22. januar, istakavši da takve akcije "nisu dobro ni realno ogledalo Kosova, niti vode zemlju napred".

Jahjaga je u saopštenju navela da "takva situacija koja se događa vreme otvaranja novih integrativnih procesa za zemlju dovodi u opasnost da vrati Kosovo unazad u naporima na izgradnji demokratskog društva".

Ona je pozvala pokret "Samoopredeljenje" i sve političke subjekte da rešenje pitanja traže u okviru institucija Kosova i samo dijalogom.

Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa jugoistočnom Evropom Jelko Kacin pokušaje pokreta da blokira prelaze na Kosovu za ulazak robe iz Srbije okarakterisao je kao provokaciju.

On je dodao da se time promoviše blokada međudržavnih odnosa, što je u suprotnosti sa evropskim vrednostima.

S druge strane, lider pokreta Aljbin Kurti je rekao da je taj pokret u potpunosti delovao u skladu sa principima EU.

"Naše je pravo da sprovodimo reciprocitet i to je u našem interesu. Naš protest nije bio samo u odbrani republike, nije bio samo protiv Srbije, već je bio u korist domaće proizvodnje", kazao je Kurti za Radio Slobodna Evropa.

(Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA