• 70

Skot čestitao Vučiću na napretku Srbije

Ambasador Skot preneo je premijeru Vučiću zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji

  • 70

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, koji mu je čestitao na na napretku na evropskom putu ostvarenom tokom godine i ponovio stav američke administracije da Vladi Srbije pruža punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija. Premijer Vučić je zahvalio američkoj administraciji, posebno potpredsedniku Džozefu Bajdenu, kao i ambasadoru Skotu, na iskazanoj podršci i pomoći u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

POZIV KOJI JE DIGAO ZAGREB NA NOGE: Bajden zvao Plenkovića zbog blokade poglavlja

Vučić: Hrvati su bežali od mene po Briselu (VIDEO)

Srpski premijer i američki ambasador su tokom razgovora naglasili važnost evrointegracija Srbije i celog Zapadnog Balkana, saglasivši se da napredak regiona ka Evropskoj uniji doprinosi miru i stabilnosti, kao i ekonomskom napretku.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu, a premijer Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da vodi konstruktivnu i odgovornu politiku stvaranja boljih odnosa na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Skot je preneo zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji, ekonomskim rezultatima koje donose mere srpske vlade i istakao da raste interes potencijalnih investitora iz SAD-a za ulaganje u srpsku privredu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Komentari

  • OBILIC

    Tako sam i očekiva jedino on može i da mu čestita

  • CM

    Nije dobro kad nas globalisti hvale. Znaci da im nista nije na putu ekslpoatacije i unistenja nase zemlje. Njihove marionete dobro rade svoj posao za sta su ih postavili.

  • Aca

    Naš napredak je vidan i to samo potvrđuju pohvale koje stižu sa svih strana.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima