≫ 

Albancima sad SMETA OTVARANJE NIS pumpi na srpskoj teritoriji?!

Tahiri smatra da je potreban maksimalan oprez u sprečavanju uspostavljanja ruskog uticaja na Kosovu jer to, po njoj, može biti rizično po nacionalnu bezbednost

  • 38

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri protivi se obnovi rada benzinskih stanica Naftne industrije Srbije na KiM i tvrdi da je Evropska unija zvanično obaveštena o pokušajima "ilegalnog delovanja" NIS-a na Kosovu.

SVAŠTA: Sporazum Beograda i Prištine odložen zbog stikera?!

U saopštenju, koje prenosi Radio Slobodna Evropa, dodaje se da kosovska vlada neće dopustiti nezakonito delovanje Naftne industrije Srbije, dok su kosovske institucije pozvane na opreznost uzimajući u obzir informaciju da ova kompanija donosi rusku naftu na Kosovo.

Tahiri naime smatra da je potreban "maksimalan oprez" u sprečavanju uspostavljanja ruskog uticaja na Kosovu jer to, po njoj, može biti rizično po nacionalnu bezbednost i predstavljati geostrateški rizik za Kosovo i region.

- Kosovske institucije treba ovo pitanje da tretiraju u kontekstu rizičnih ambicija Rusije u vezi sa mogućim geostrateškim uplitanjem u ceo region - navela je Tahiri i od EU zatražila da "spreči delovanja koja su u suprotnosti sa duhom briselskog dijaloga."

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ranije danas je najavljeno da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boraviti sutra, 15. decembra u Kosovskoj Mitrovici gde će prisustvovati puštanju u rad benzinske stanice i maloprodajnog objekta Naftne industrije Srbije.

Nakon 17 godina, NIS će obnoviti rad sve svoje tri benzinske stanice na severu pokrajine, u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    15. decembar 2016 | 07:55

    Ha,ha,ha,glupaca jedna,nikako sa shvati da je Kosovo deo Srpske teritorije,to jest SRBIJA.

  • ☆☆☆

    15. decembar 2016 | 01:13

    Prvo ovo su gluposti..a drugo ona hoće u bilo čemu da spreči Ruse...pa ako su Rusi nešto naumili tu da rade,uradiće...ako žele uticaj imaće ga.A i videćete uskoro..Nikakvi zakoni jedne kvazi,trenutne države ne može da spreči jednu svetsku velesilu.Rusi..zgazite ih.

  • Jimmy

    15. decembar 2016 | 05:08

    Ova žena liči na samog sotonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA