• 38

Albancima sad SMETA OTVARANJE NIS pumpi na srpskoj teritoriji?!

Tahiri smatra da je potreban maksimalan oprez u sprečavanju uspostavljanja ruskog uticaja na Kosovu jer to, po njoj, može biti rizično po nacionalnu bezbednost

  • 38

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri protivi se obnovi rada benzinskih stanica Naftne industrije Srbije na KiM i tvrdi da je Evropska unija zvanično obaveštena o pokušajima "ilegalnog delovanja" NIS-a na Kosovu.

SVAŠTA: Sporazum Beograda i Prištine odložen zbog stikera?!

U saopštenju, koje prenosi Radio Slobodna Evropa, dodaje se da kosovska vlada neće dopustiti nezakonito delovanje Naftne industrije Srbije, dok su kosovske institucije pozvane na opreznost uzimajući u obzir informaciju da ova kompanija donosi rusku naftu na Kosovo.

Tahiri naime smatra da je potreban "maksimalan oprez" u sprečavanju uspostavljanja ruskog uticaja na Kosovu jer to, po njoj, može biti rizično po nacionalnu bezbednost i predstavljati geostrateški rizik za Kosovo i region.

- Kosovske institucije treba ovo pitanje da tretiraju u kontekstu rizičnih ambicija Rusije u vezi sa mogućim geostrateškim uplitanjem u ceo region - navela je Tahiri i od EU zatražila da "spreči delovanja koja su u suprotnosti sa duhom briselskog dijaloga."

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ranije danas je najavljeno da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boraviti sutra, 15. decembra u Kosovskoj Mitrovici gde će prisustvovati puštanju u rad benzinske stanice i maloprodajnog objekta Naftne industrije Srbije.

Nakon 17 godina, NIS će obnoviti rad sve svoje tri benzinske stanice na severu pokrajine, u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • SRB

    SAMO JOJ ROGOVI FALE I REP

  • Milos

    Nije ovo Boki 13,ovo je Boki 13,5

  • Dule

    Sad ce se otvore shiptar petrol pa da vidis sta je, ima samo da curi.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima