≫ 

Vučić izjavio saučešće Rusima i poručio: Obračunaćemo se s terorizmom, imate podršku Srbije!

– Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda – piše u telegramu saučešća

  • 97

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras izraze saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ruskom narodu i porodici nastradalog ambasadora. U telegramu saučešća se kaže:

HOROR UŽIVO: Teroristički napad na ambasadora gledala i njegova supruga (VIDEO)

– U ime Vlade Srbije izražavam najdublje saučešće povodom ubistva ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda. Ovaj događaj još jednaput pokazuje da sa terorizmom moramo da se obračunamo nemilosrdno i beskrupulozno, a Srbija će u svakom trenutku, pružiti podršku svim snagama mira – navedeno je u telegramu premijera Srbije.

Rusija: Napad na ruskog ambasadora u Ankari je teroristički čin

Saučešće u kom je najoštrije osuđen ovaj teroristički napad uputio je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je telegram sa izrazima saučešća uputio ruskom kolegi Sergeju Lavrovu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Saosećamo u boli porodice ubijenog ambasadora, Ministarstva spoljnih poslova i cele Rusije - navodi se u telegramu šefa srpske diplomatije.

I predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je večeras telegram saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i porodici ubijenog ambasadora Andreja Karlova. Predsednik Nikolić najoštrije je osudio brutalno ubistvo ambasadora Karlova u Ankari i naveo da su teroristički akti najveća pretnja globalnom miru i bezbednosti, kojima se samo zajedničkim snagama može stati na put.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Putin se oglasio posle ubistva ambasadora: Ovo je provokacija!

Predsednik Srbije naglasio je da reč o najmonstruoznijem obliku terorizma, dodavši da je duboko pogođen vešću o smrti ambasadora Ruske Federacije.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo nakon što je večeras teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    20. decembar 2016 | 09:30

    Terorizam je pretnja celom, svetu, mora se stati na put ovako strašnim događajima.

  • Dinda

    20. decembar 2016 | 09:21

    Srbija se ozbiljno bavi terorizmom i ne dozvoljava da bilo koji njegov oblik ostane nekažnjen.

  • Pera

    20. decembar 2016 | 09:18

    Taerorizam je najveca posast modernog doba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA