• 97

Vučić izjavio saučešće Rusima i poručio: Obračunaćemo se s terorizmom, imate podršku Srbije!

– Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda – piše u telegramu saučešća

  • 97

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras izraze saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ruskom narodu i porodici nastradalog ambasadora. U telegramu saučešća se kaže:

HOROR UŽIVO: Teroristički napad na ambasadora gledala i njegova supruga (VIDEO)

– U ime Vlade Srbije izražavam najdublje saučešće povodom ubistva ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda. Ovaj događaj još jednaput pokazuje da sa terorizmom moramo da se obračunamo nemilosrdno i beskrupulozno, a Srbija će u svakom trenutku, pružiti podršku svim snagama mira – navedeno je u telegramu premijera Srbije.

Rusija: Napad na ruskog ambasadora u Ankari je teroristički čin

Saučešće u kom je najoštrije osuđen ovaj teroristički napad uputio je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je telegram sa izrazima saučešća uputio ruskom kolegi Sergeju Lavrovu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Saosećamo u boli porodice ubijenog ambasadora, Ministarstva spoljnih poslova i cele Rusije - navodi se u telegramu šefa srpske diplomatije.

I predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je večeras telegram saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i porodici ubijenog ambasadora Andreja Karlova. Predsednik Nikolić najoštrije je osudio brutalno ubistvo ambasadora Karlova u Ankari i naveo da su teroristički akti najveća pretnja globalnom miru i bezbednosti, kojima se samo zajedničkim snagama može stati na put.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Putin se oglasio posle ubistva ambasadora: Ovo je provokacija!

Predsednik Srbije naglasio je da reč o najmonstruoznijem obliku terorizma, dodavši da je duboko pogođen vešću o smrti ambasadora Ruske Federacije.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo nakon što je večeras teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Imenjak

    Niste pustili komentar ,sta Rusi misle da njih niko nece koknuti sto su Rusi kokace ih svuda po svetu zbog Sirije

  • Levi

    Dabome, pusti ih sve kod nas

  • Bakir i

    U iraku ubijeno 750 hiljada ranjeno 4 miliona protjrano 7 miliona u siriji ubijeno 400 hiljada ranjeno preko milion protjerano vise od pet miliona a gdje je libija avganistan jemen i tako dalje niko od vas nije napisao jadni ti ljudi il treci svjetski rat jadni smo mi svi zajedno i cudite se sto snn ne prica o ubistvu duplomate vec o berlinu pa za njih je vredniji jedan amerikanac ili nijemac nego milion i rusa i muslimana.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima