• 82

SKUPŠTINA I DANAS RADI PUNOM PAROM: Posebna sednica, pa rasprava o 700 amandmana

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama

  • 82

Skupština Srbije danas će održati posebnu sednicu na kojoj će se poslanicima obratiti predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis, posle koje će razmatrati amandmane na nekoliko zakonskih predloga.
Nikolić: Rasvetliti političku pozadinu ubistva Ðinđića

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama.
Na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada podneto je najviše amandmana i to 462.
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je prošle nedelje u parlamentu da se Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada tiče svakog građanina, a treba da omogući da Srbija konačno 2017. dobije strategiju stambene politike i da obezbedi minimum održavanja svake zgrade.
Obrazlažući poslanicima više zakonskih predloga, Mihajlović je tada rekla da novi zakon treba da obezbedi minimum održavanja zgrada koji mora da postoji u svakoj zgradi kada je u pitanju bezbednost, te daje osnovu da se razmišlja i o energetskoj efikasnosti zgrada.
Kada je reč o troškovima održavanja, Mihajlović kaže da stanari ništa više novca za to neće izdvajati nego što su do sada izdvajali.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitra

    Nadam se da ce do nove godine svi vazni zakoni biti usvojeni, nema odmora dok traje obnova Srbije!

  • Brankica

    Red, rad i disciplina su kljuc uspeha svake drzave.

  • Hrcak

    Radi punim kapacitetom jer ima dosta zakona koji se do kraja godine moraju usvojiti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima