• 82

SKUPŠTINA I DANAS RADI PUNOM PAROM: Posebna sednica, pa rasprava o 700 amandmana

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama

  • 82

Skupština Srbije danas će održati posebnu sednicu na kojoj će se poslanicima obratiti predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis, posle koje će razmatrati amandmane na nekoliko zakonskih predloga.

Nikolić: Rasvetliti političku pozadinu ubistva Ðinđića

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama.

Na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada podneto je najviše amandmana i to 462.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je prošle nedelje u parlamentu da se Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada tiče svakog građanina, a treba da omogući da Srbija konačno 2017. dobije strategiju stambene politike i da obezbedi minimum održavanja svake zgrade.

Obrazlažući poslanicima više zakonskih predloga, Mihajlović je tada rekla da novi zakon treba da obezbedi minimum održavanja zgrada koji mora da postoji u svakoj zgradi kada je u pitanju bezbednost, te daje osnovu da se razmišlja i o energetskoj efikasnosti zgrada.

Kada je reč o troškovima održavanja, Mihajlović kaže da stanari ništa više novca za to neće izdvajati nego što su do sada izdvajali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Mitra

    Nadam se da ce do nove godine svi vazni zakoni biti usvojeni, nema odmora dok traje obnova Srbije!

  • Brankica

    Red, rad i disciplina su kljuc uspeha svake drzave.

  • Hrcak

    Radi punim kapacitetom jer ima dosta zakona koji se do kraja godine moraju usvojiti.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima