≫ 

MARTINOVIĆ KAZNIO SAM SEBE! Administrativni odbor "lupio po džepu" osmoro poslanika

Administrativni odbor kaznio je danas osam poslanika zbog ometenja rada sednica Skupštine Srbije

  • 75

Administrativni odbor kaznio je danas osam poslanika zbog ometenja rada sednica Skupštine Srbije. Među kažnjenim poslanicima je i predsednik tog odbora Aleksandar Martinović, koji je presedavao radom tog skupštinskog tela.

U SKUPŠTINI I DANAS VREDNI: Nastavak rasprave o amandmanima

SDS podneo amandman u kome traži prolaz za Deda Mraza?!

Martinović i njegov partijski kolega iz SNS Veroljub Arsić kažnjeni su novčano u iznosu od 10 odsto od poslaničke plate, a, pored njih, kazne su dobili i Miroslav Aleksić (SDS-NPS), Radoslav Milojičić Kena (DS), Saša Radulović (DJB), Zoran Živković (Nova stranka), Nemanja Šarović (SRS) i Marko Ðurišić (SDS).

Njihove kazne su od 10 do 20 odsto u zavisnosti od toga da li su imali jednu ili dve opomene.

Printskrin: parlament.gov.rs Printskrin: parlament.gov.rs

Šef poslaničke grupe SRS Nemanja Šarović i šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović kažnjeni su u visini od 40 odsto plate ili 27. 319 dinara (40 posto plate), jer im je na sednici skupštine oduzeta reč, posle tri opomene.

Oni su osim tih četrdest odsto od plate kažnjeni i sa po još deset odsto odnosno 6.829 dinara, zbog opomena na drugim sednicama skupštine, a Radulović je zaradio još jednu istu toliku kaznu zbog ometanja rada parlamenta.

Sa 6.829 dinara pored Arsića i Martinovića kažnjen je i poslanik SDS-NPS Miroslav Aleksić.

Dvadeset odsto od plate, odnosno 13.659 dinara, oduzeće se poslaniku SDS Marku Ðurišiću, poslaniku Demokratske stranke Radoslavu Milojičiću Keni i poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću.

Poslanici opozicije su na sednici Odbora izrazili nezadovoljstvo zbog velikog broja kazni, rekavši da se to dešava jer, kako kažu, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković loše vodi sednicu.

Zamenik predsednika Administrativnog odbora Nenad Konstantinović (SDS) je rekao da se poslanicima opozicije onemogućava da govore i da im se izriču opomene kada za to, po njegovom mišljenju, nema potrebe, kao što se, po njemu, dogodilo u slučaju njegovog stranačkog kolege Marka Ðurišića, koji je, kaže opomenut jer je predsednicu parlamenta Maju Gojković pitao zašto nije dobio reč.

Konstantinović je rekao da je u interesu građana da poslanici sučeljavaju mišljenja "u sali", a ne da se "proizvode demonstracije na ulicama".

- Krupne reči ste upotrebili, gospodine Konstantinoviću. Vi ne možete da napunite ni salu, a ne da izazovete demonstracije u Srbiji. To što vam je pošlo za rukom 5. oktobra 2000. i što je plaćeno stranim parama da srušite, kako vi kažete, diktatorski režim, to je bilo pre 16 godina. Za vas je izgleda vreme stalo - odgovorio mu je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović.

Poslanik SRS Nemanja Šarović prigovorio je da Martinović krši Poslovnik, član 40, jer daje političke ocene o onome što drugi govornici kažu.

Kada je Martinović na sednici počeo da čita šta podrazume član 40, Šarović mu je dobacio da je rekao član 70.

Radikal Milorad Mirčić je rekao da SNS uvodi red tako što poslanicima" izvlači pare iz džepa".

On je pozvao poslanike vlasti "da se dozovu pameti" i da je pitanje trenutka kada će neko sa deset poslanika doći na stotinu.

- Dozvaćemo se pameti, a mislim da ćete vi već u aprilu imati sto i više poslanika i da vladate Srbijom - prokomentarisao je Martinović.

- Hvala vam, mislim da to iskreno mislite, očekujemo da se pridružite - dobacio je Mirčić.

- Pošto ste vi već pobedili na izborima, samo u aprilu to da potvrdimo i evo vas na vlasti - odgovorio mu je predsednik odbora.

Uoči glasanja, Šarović je negodovao da što mu Martinović ne da reč, na šta je predsednik odbora regaovao tako što je poslaniku Mirčiću pokazao da nema prijavljenih.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    21. decembar 2016 | 17:18

    To je dokaz da za nikoga nema privilegija nego su svi isti.

  • paramonte

    21. decembar 2016 | 19:20

    Svaka cast,takvog coveka treba ceniti,ako je sebe kaznio,znaci da isti kriterijumi vaze za sve

  • sasa

    21. decembar 2016 | 15:26

    samokriticnost je vrlina,to je martinovic pokazao ovim primerom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA