• 2

MARATONSKA SEDNICA PRED POSLANICIMA: Prvo glasanje, pa novih 27 tačaka

Posle glasanje, u 15 sati počeće nova sednica Skupštine Srbije sa 27 tačaka dnevnog reda

 • 2

Skupština Srbije glasaće danas o Predlogu zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i o predlozima zakona o upravljanju aerodromima i transportu opasnog otpada. Poslanici će se izjasniti i o izmenama zakona o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

U SKUPŠTINI I DANAS VREDNI

MARTINOVIĆ KAZNIO SAM SEBE! Administrativni odbor "lupio po džepu" osmoro poslanika

Posle glasanje, u 15 sati počeće nova sednica sa 27 tačaka dnevnog reda, među kojima je više finansijskih zakona, kao i potvrđivanje Ugovora o zajmu sa kineskom Export-Import bankom za izgradnju autoputa i to deonice Surčin-Obrenovac.

Na dnevnom redu biće i izmene Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Predlog zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Poslanici će razmatrati i izbor člana Saveta guvernera NBS, člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, članova Saveta REM, kao i člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Predloženo je da se na dnevnom redu nove sednice nađu izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Predloženo je da se razmatraju i izmene Zakona o uređenju sudova, koji je podneo poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Poslanici bi na novoj sednici trebalo da razmotre i izmene zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, kao i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Predloženo je da se razmotri i Predlog zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija "HIP - Petrohemija", Pančevo, prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije" a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Takođe, predloženo je da se na dnevnom redu nađu i izmene Carinskog zakona, kao i Predlog zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Razmatraće se i potvrđivanje Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763 (deonica Surčin-Obrenovac), između Vlade Srbije i kineske Export-Import banke.

Biće razmotreno i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Predloženo je i razmatranje Predloga autentičnog tumačenja odredaba člana 1, člana 5. stav 1. i člana 53. stav 1. i 2. Zakona o eksproprijaciji i Predloga autentičnog tumačenja odredbe člana 48. Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koje je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o Predlogu odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i o izboru člana Saveta guvernera NBS i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Na dnevnom redu biće i Izbor člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Takođe, biće razmotren i izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, sa lista kandidata koje su podneli ovlašćeni predlagači: udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece i univerziteti akreditovani u Republici Srbiji.

Poslanici će na novoj sednici razmotriti i izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i izmene Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje je podnela poslanička grupa SNS.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • zoran

  22. decembar 2016 | 10:37

  Posmatrajuci predhodne sednice,siguran sam da ce proci sve sto je zacrtao Vucic.Smesna je stvar da je vlada iza premijera,umesto das vlada konrtolise premijera.Ali tako je i pre bilo.

  8
  94

  Podelite komentar

 • Timocanin

  22. decembar 2016 | 10:41

  Samo vi glasajte a narod se vrti u krug vec 26 godina . Do kad ce ovo da traje to niko ne zna .

  6
  97

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok