≫ 

PISALA SRBIMA NA ALBANSKOM: Tačijeva ministarka Srpkinja napravila novi gaf

Juče je devet od deset predsednika opština izdalo saopštenje u kom navode da se protive njenom imenovanju i smeni Ljubomira Marića, te celu situaciju opisuju kao "prevrat izvršen od strane grupe srpskih poslanika u kosovskom parlamentu, koji je realizovan mimo većinske volje Srba na KiM"

  • 22

Mirjana Jevtić, novoizabrana ministarka za administraciju i lokalnu samoupravu u Vladi Hašima Tačija koja je na tu poziciju došla posle smenjenog Ljubomira Marića, napravila je novi gaf.

 

Nova Tačijeva ministarka Srpkinja izgleda kao starleta (FOTO)

 

Ona je danas, kako je preneo Alo, poslala pismo kojim na sastanak poziva predstavnike opština sa srpskom većinom - ali ga je sročila na albanskom jeziku.

 

Podsetimo, njenom imenovanju protivi se većina predstavnika Srpske liste, koji navode da je na tu poziciju došla zahvaljujući podršci članova Pokreta socijalista sa Srpske liste.

 

Juče je devet od deset predsednika opština izdalo saopštenje u kom navode da se protive njenom imenovanju i smeni Ljubomira Marića, te celu situaciju opisuju kao "prevrat izvršen od strane grupe srpskih poslanika u kosovskom parlamentu, koji je realizovan mimo većinske volje Srba na KiM".

 

Oni su naveli i da odbijaju svaku mogućnost saradnje i komunikacije s njom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA