• 0

SNOSIĆE POSLEDICE oni koji su se vratili u kosovsku skupštinu: Stojanović o pet poslanika Srpske liste

Stojanović veruje da lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin nije imao punu informaciju o postupcima stranačkih kolega sa KiM i da će se sve razjasniti na sastanku koji će se održati u Vladi Srbije u ponedeljak

  • 0

Posle povratka pet poslanika Srpske liste u kosovsku skupštinu, zamenik pokrajinskog premijera Branimir Stojanović kaže za RTS da će oni snositi političke konsekvence, jer ne rade u interesu Srba sa Kosova. Ostatak poslanika će se u kosovsku skupštinu vratiti tek kada vidi konkretne odluke i želju da se formira ZSO.
PISALA SRBIMA NA ALBANSKOM: Tačijeva ministarka Srpkinja napravila novi gaf

Stojanović, Jevtić i Marić: Vulin potvrdio savez sa Mustafom
- Nije ni prvi ni poslednji put da neki koji se bave politikom na KiM polakome. Biće kažnjeni i izopšteni. Situacija će biti razrešena, a akteri će trpeti političke konsekvence - rekao je Branimir Stojanović.
Stojanović veruje da lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin nije imao punu informaciju o postupcima stranačkih kolega sa KiM i da će se sve razjasniti na sastanku koji će se održati u Vladi Srbije u ponedeljak.
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić


- Nama su teško pale neodređene izjave i izazvale su oštrije reči koje su možda bile nepotrebne. Naša je misija da sprovodimo politiku koja je u interesu Srba sa Kosova i Metohije i u saglasnosti sa Vladom Srbije - rekao je Stojanović.
Stojanović kaže i da će poslanici sa Srpske liste koji su se vratili u kosovsku skupštinu morati da shvate da nemaju podršku i da ne mogu da se vode različite politike već samo jedna - ona koja je u interesu srpskog naroda i države.
- Nije važno da li mi tehnički možemo da ih smenimo ili ne jer će oni vrlo brzo shvatiti da bez podrške srpskog naroda i države Srbije neće moći dugo da deluju. Nevažno je da li će oni do kraja mandata sedeti u Skupštini, primati platu ili neće, važno je da za ovakvu politiku neće imati podršku ni sa jedne važne tačke - rekao je Stojanović.
Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović


Zamenik kosovskog premijera rekao je i da će se ostali predstavnici Srba vratiti u kosovske institucije kada se bude poštovao koalicioni sporazum i kada Priština bude izrazila jasnu želju za formiranjem Zajednice srpskih opština.
- Nastavićemo da vršimo pritisak. Niko neće moći da dobije našu podršku ili učešće u bilo čemu, dok se ne promeni situacija. Dok se ne donesu konkretne odluke koje će ići u pravcu ispunjenja koalicionog sporazuma, dok ne vidimo jasnu želju da se formira ZSO, našeg povratka neće biti - rekao je Stojanović za RTS.
(RTS/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima