• 0

SNOSIĆE POSLEDICE oni koji su se vratili u kosovsku skupštinu: Stojanović o pet poslanika Srpske liste

Stojanović veruje da lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin nije imao punu informaciju o postupcima stranačkih kolega sa KiM i da će se sve razjasniti na sastanku koji će se održati u Vladi Srbije u ponedeljak

  • 0

Posle povratka pet poslanika Srpske liste u kosovsku skupštinu, zamenik pokrajinskog premijera Branimir Stojanović kaže za RTS da će oni snositi političke konsekvence, jer ne rade u interesu Srba sa Kosova. Ostatak poslanika će se u kosovsku skupštinu vratiti tek kada vidi konkretne odluke i želju da se formira ZSO.

PISALA SRBIMA NA ALBANSKOM: Tačijeva ministarka Srpkinja napravila novi gaf

Stojanović, Jevtić i Marić: Vulin potvrdio savez sa Mustafom

- Nije ni prvi ni poslednji put da neki koji se bave politikom na KiM polakome. Biće kažnjeni i izopšteni. Situacija će biti razrešena, a akteri će trpeti političke konsekvence - rekao je Branimir Stojanović.

Stojanović veruje da lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin nije imao punu informaciju o postupcima stranačkih kolega sa KiM i da će se sve razjasniti na sastanku koji će se održati u Vladi Srbije u ponedeljak.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nama su teško pale neodređene izjave i izazvale su oštrije reči koje su možda bile nepotrebne. Naša je misija da sprovodimo politiku koja je u interesu Srba sa Kosova i Metohije i u saglasnosti sa Vladom Srbije - rekao je Stojanović.

Stojanović kaže i da će poslanici sa Srpske liste koji su se vratili u kosovsku skupštinu morati da shvate da nemaju podršku i da ne mogu da se vode različite politike već samo jedna - ona koja je u interesu srpskog naroda i države.

- Nije važno da li mi tehnički možemo da ih smenimo ili ne jer će oni vrlo brzo shvatiti da bez podrške srpskog naroda i države Srbije neće moći dugo da deluju. Nevažno je da li će oni do kraja mandata sedeti u Skupštini, primati platu ili neće, važno je da za ovakvu politiku neće imati podršku ni sa jedne važne tačke - rekao je Stojanović.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Zamenik kosovskog premijera rekao je i da će se ostali predstavnici Srba vratiti u kosovske institucije kada se bude poštovao koalicioni sporazum i kada Priština bude izrazila jasnu želju za formiranjem Zajednice srpskih opština.

- Nastavićemo da vršimo pritisak. Niko neće moći da dobije našu podršku ili učešće u bilo čemu, dok se ne promeni situacija. Dok se ne donesu konkretne odluke koje će ići u pravcu ispunjenja koalicionog sporazuma, dok ne vidimo jasnu želju da se formira ZSO, našeg povratka neće biti - rekao je Stojanović za RTS.

(RTS/Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima