• 37

Tačijeva ministarka je Srpkinja, ali očigledno da ima opasnih problema sa pravopisom (FOTO)

Ovi delovi gramatike uče se u osnovnoj školi

  • 37

Novoimenovana kosovska ministarka za lokalnu samoupravu i administraciju Mirjana Jevtić na specifičan način pokazuje poznavanje pravopisnih pravila.

Nova Tačijeva ministarka Srpkinja izgleda kao starleta (FOTO)

Naime, nova Tačijeva ministarka je pokazala da ne poznaje najbolje upotrebu apostrofa, pa na jednom od dokumenata, na kojem je njen potpis,: "S' poštovanjem". 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Budući da apostrof označava izostavljeno slovo, Jevtićeva je verovatno mislila da bi trebalo napisati "sa poštovanjem", pa se zato apostrof našao tamo gde mu nije mesto.

Ali da razjasnimo: oblik s je puni oblik ovog predloga. Pokretno a, koje mu se dodaje, javlja se onda kada je izgovor ovog predloga i naredne reči otežan: sa sestrom, sa zadovoljstvom, sa mnom i sl.

Ukoliko novoj kosovskoj ministarki za lokalnu samoupravu i administraciju "s poštovanjem" ne pravi problem pri izgovoru, nema opravdanja za ovakav gramatički propust.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novica

    SAMO PRATI TRENDOVE SRBSKE VLADE,NEPISMENOST JE PREPLAVILA SRBSKI PARLAMENT PA SE STARLETA POISTOVEĆUJE,DA NE PROPUSTI NEŠTO!!!!

  • zoran

    Cud je zenska,smijesna rabota.Nezna zena ko je kakve vere,stotinu ce promeniti vjera,da ucini,sto joj srce zudi

  • Greg

    Ovo je smesno, ako joj je jedina zamerka slovna greska onda je ona savrsena. Bespotrebno se bavimo negativnim publicitetom i insistirajuci na tako beznacajnu zamerku pokazujemo nasu slabost.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima