• 31

RASPRAVA O 27 TAČAKA: Skupština Srbije nastavila rad

Poslanici nastavili objedinjenu raspravu o 27 tačaka dnevnog reda sednice Skupštine Srbije

 • 31
Skupština Srbije

Foto: Marko Todorović

Skupština Srbije nastavila je danas objedinjenu načelnu raspravu o 27 tačaka dnevnog reda sednice. Skupština razmatra više finansijskih zakona, kao i izbor člana Saveta guvernera NBS, člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, članova Saveta REM, člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kao i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

TAČKA NA SUKOBE: Premijer Vučić razgovara sa kosovskim Srbima

Srbija je bezbedna zemlja, preduzimamo ozbiljne korake: Stefanović najavio nastavak modernizacije policije

Na dnevnom redu sednice koja je počela prošlog četvrtka je i potvrđivanje Ugovora o zajmu sa kineskom Export-Import bankom za izgradnju autoputa i to deonice Sučin-Obrenovac, kao i Predlog zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija "HIP - Petrohemija", Pančevo, prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije" a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslanici razmatraju i izmene Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Predlog zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Objedinjena načelna rasprava vodi se i o izmenama zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, izmenama Carinskog zakona, kao i Predlogu zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Poslanici razmatraju i izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Na dnevnom redu je i izmena Zakona o uređenju sudova, koju je podneo poslanik SNS Aleksandar Martinović, kao i odluka o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku, koju je podneo skupštinski Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Skupština raspravlja i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mile

  26. decembar 2016 | 11:22

  Treba doneti neophodne zakone.

  141
  0

  Podelite komentar

 • Talija

  26. decembar 2016 | 11:33

  Napredujemo polako ali sigurno ka EU i prvenstveno moramo da menjamo zakone i uskladjujemo jer kasnimo sigurno 25 godina za ostatkom moderne Evrope.

  98
  0

  Podelite komentar

 • Svetozar

  26. decembar 2016 | 11:31

  Podrzavam ove izmene zakona jer menjaju Srbiju na bolje.

  93
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok