≫ 

Stefanović: Janković ne zastupa interese svih građana

Kada je reč o SNS, Stefanović je rekao da se ta stranka još ne bavi političkom kampanjom i podsetio da je premijer izjavio da ima još mnogo toga da se uradi

  • 66

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas, povodom najave Zaštitnika građana Saše Jankovića da će se kandidovati na predsedničkim izborima, da to nije ništa novo i istakao da je sada i potpuno jasno da on zastupa interese svih građana Srbije.

Mihajlovićeva: A sad i ostavka Jankovića

- On je već u kampanji i od tog trenutka mislim da on već dugo ne obavlja funkciju Zaštitnika građana i bavi se isključivo politikom. Nakon formalnog najaviljivanja kandidature potpuno je jasno da imate političku agendu i cilj i da ne zastupate sve građane, već one koji se slažu sa nekom vašom političkom idejom i političkim ciljem - rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je rekao da ne vidi kako Janković može da bude efikasan Zaštitnik građana ako se bavi politikom.

- Ali to je stvar morala Saše Jankovića i njegove percepcije kako on želi da se bavi tim poslom - rekao je Stefanović.

Kada je reč o SNS, Stefanović je rekao da se ta stranka još ne bavi političkom kampanjom i podsetio da je premijer izjavio da ima još mnogo toga da se uradi.

Saša Janković potvrdio da će se kandidovati za predsednika

- Radi se na mnogo frontova, hoćemo da ljudi u Srbiji žive kvalitetnije i bolje - poručio je Stefanović ističući da "od velikih i praznih priča nema, vajde već samo od rada".

Upitan da li smatra da Janković treba da podnese ostavku, Stefanović je rekao da on o tome ne odlučuje, već da smatra da Janković ne obavlja dobro svoj posao.

- Mislim da neko ko se bavi politikom svakog dana i drži političke govore i tribine nije dobar Zaštitnik građana - rekao je Stefanović.

On je dodao da svako ima pravo da se bavi političkom kampanjom, ali da ne može koristiti funkciju koja po Ustavu ne sme da se bavi politikom.

- Možete, ali to onda nije moralno i više govori o Jankoviću - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    26. decembar 2016 | 12:22

    Vucic se bavi Srbijom a ne politikom.

  • Mitra

    26. decembar 2016 | 11:58

    Sada Jankovic treba da ostavu i da se posteno bori za predsednicko mesto, jadno je da se krije iza funkcije.

  • Sanja

    26. decembar 2016 | 11:54

    Jankovic je samo dokazao da mu je najbitnija fotelja, a ne narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA