≫ 

VUČIĆ DAO ROK DA SE POVUKU ŠTETNE ODLUKE: Đurić posle sastanka sa kosovskim Srbima (FOTO)

Đurić je, nakon sastanaka premijera sa Srbima sa KiM, ukazao da Mirjana Jevtić, koja je postavljena na mesto kosovskog ministra, umesto Marića, treba da se povuče

  • 62

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je predstavnicima Srba sa KiM dao rok da do 31. decembra povuku sve štetne odluke. On je rekao da to treba da učine ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na KiM, izjavio je šef Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Ðurić: Vučić za Badnji dan ili Božić na KiM

TAČKA NA SUKOBE: Premijer Vučić razgovara sa kosovskim Srbima

Đurić je novinarima rekao da je premijer Srbima sa KiM jasno poručio da sve njihove odluke moraju biti jedinstvene.

- Oni koji su samostalno i bez Vlade Srbije doneli političke odluke o smeni Ljubomira Marića moraju, da bi se sačuvalo jednstveno delovanje Srba, ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na Kosovu i Metohiji, da do 31.decembra povuku svoje štetne odluke - precizan je bio Đurić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Đurić je, nakon sastanaka premijera sa Srbima sa KiM, ukazao da Mirjana Jevtić, koja je postavljena na mesto kosovskog ministra, umesto Marića, treba da se povuče.

- Sve odluke Srba na Kosovu i Metohiji treba da budu donesene na jedinstven način, dogovorom, ne svađama, nego konsenzusom - podvukao je on.

Na sastanku sa premijerom Vučićem bili su poslanici Srpske liste, srpski predstavnici u kosovskoj vladi i gradonačelnici, ali ne i ministarka Jevtić, preneo je Đurić.

Od Sretenja formiramo ZSO

Ukoliko narednih nekoliko nedelja ne bude konkretnih koraka ka stvaranju Zajednice srpskih opština (ZSO), srpski predstavnici će od Sretenja (15. februara) 2017. sami uspostavljati Zajednicu na Kosovu i Metohiji, najavio je Ðurić.

On je, novinarima, preneo da je na današnjem sastanku premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, bilo reči i o formiranju ZSO.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Mi nećemo nikoga da molimo za sprovođenje onoga što je dogovoreno. Ukoliko u narednih nekoliko nedelja ne bude konkretnih koraka ka stvaranju ZSO, srpski predstavnici će u dogovoru sa svojom državom početi od Sretenja 2017. sami da uspostavljaju Zajednicu - rekao je Ðurić.

On je kazao da će Srbi sami krenuti da dogovaraju kako će da izgleda ZSO, koje će biti njene nadležnosti, da stvaraju institucije koje treba da predstavljaju pretpostavku za opstanak i očuvanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Sve to, kako je dodao, u želji da nikome ne oduzmu prava, da niko nema zbog formiranja ZSO manja prava, ali da ona kakva je dogovorena, uz poštovanje svih sporazuma, postane i stvarnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana11

    26. decembar 2016 | 14:58

    Od velike vaznosti je to da su ovi izdajnici otkriveni na vreme.

  • Brankica

    26. decembar 2016 | 21:47

    Svako zasluzuje drugu sansu, ali ako i dalje nastave isto....Vreme je da se ujedine radi interesa srpskog naroda na Kosovu!

  • miki

    26. decembar 2016 | 20:03

    Sve odluke koje mogu naštetiti Srbiji moraju biti povučene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA