• 24

VULINU PRETI HAPŠENJE NA KIM: Ne priznajem njihov sud!

Na administrativne prelaze stigla je navedena presuda sa naređenjem za privođenje Aleksandra Vulina

 • 24

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici osudio je ministra za rad Aleksandra Vulina za krivično delo i na administrativne prelaze stigla je presuda sa naređenjem za njegovo privođenje. Vulin na to kaže da ne priznaje Kosovo kao državu, te da samim tim nije ni mogao da izvrši krivično delo prelaska granice, kada ne postoji država koja može da ima granicu.
Đurić: Konačno ćete čuti "halo" sa Brezovice, iz Štrpca...

Rada Trajković: Vulin treba više da se dogovara sa Vučićem nego sa Isom Mustafom
Kako saznaje Tanjug, Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici osudio je Vulina za krivično delo - "Nelegalnog prelaza granice ili graničnog prelaza iz clana 146 stav 1 KZRK", na novčanu kaznu.
- Ja sam dobio tu informaciju da su me takozvane vlasti u Prištini osudile na nekakvu kaznu za navodni ilegalni prelazak granice. Ne priznajem njihov sud, njihove presude, ne pada mi na pamet da se ponašam u skladu sa odlukama tog suda - rekao je Vulin za Tanjug.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll


Kako je istakao, za vreme njegovog rada na KiM, više puta je pokušavano njegovo hapšenje, nekada je privođen, "nekad odvođen, dovođen", ali podvlači da Priština nikada nije uspela da prekine njegovu vezu sa Srbima koji žive na KiM.
- I neće to uspeti ni na ovaj način da uradi. Ovo je samo nastavak njihovih političkih i svakih drugih pritisaka, to je samo način da pokušaju da dokažu da postoje, jer, znate, onaj ko nema utemeljenje ni u međunarodnom, ni u domaćem pravu, on koristi silu, Priština će očigledno nastaviti upravo to da radi i samo da ponovim- mene niko neće odvojiti od dela moje države, a to je Kosovo i Metohija - rekao je ministar.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Budući da je na administrativne prelaze stigla presuda sa nalogom za privođenje ministra, on kaže da ne bi bio prvi put da Priština primenjuje silu nad njim.
- Hajde da vidimo šta će oni pokušati da urade, ne bi mi bio prvi put da me privode, za mene je važno da ne primenjuje silu nad Srbima na KiM, a šta će meni da rade ili pokušati da rade, to ostavite meni. Uostalom, navikao sam. Ne priznajem njihove odluke i neću se ponašati u skladu sa njima - rekao je Vulin.
Ta presuda je doneta 19. januara ove godine, a u odsustvu okrivljenog ministra.
U obrazloženju presude navodi se da je 15. februara 2013. godine Aleksandar Vulin prešao "granicu" na mestu koje nije ovlašćeni "granični prelaz" i "ilegalnim putem ušao na teritoriju Kosova iz Republike Srbije, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova prethodno odbilo njegov zahtev".
Prema saznanjima Tanjuga, na administrativne prelaze stigla je navedena presuda sa naređenjem za privođenje Aleksandra Vulina.
(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Koko_Shaner

  Kojem od njih sedmorice?

  0
  0

  Podelite komentar

 • Trifke

  ma sa tim Siptarima nema razgovora. Oni nas mrze iz Dno Duse.

  3
  2

  Podelite komentar

 • Biba

  Vulin'e hoćeš nećeš, moraš! Ko tebe bita, i nikoga drugog!

  5
  2

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima