VACIĆ IPAK RADI U KANCELARIJI ZA KIM: Đurić kaže da mu nije savetnik

Vacić nije moj savetnik, radi u Kancelariji za KiM, kaže Đurić

  • 45

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da Miloš Vacić nije njegov savetnik, ali da radi u Kancelariji za KiM.

KOSOVSKI SRBI POSLUŠALI VUČIĆA: Zamrzavaju učešće u privremenim organima, Jevtićeva napušta Ministarstvo

VULINU PRETI HAPŠENJE NA KIM: Ne priznajem njihov sud!

- Sve vreme dajem odgovor na to pitanje i sve vreme slušam samo laži i o sebi i o Miši Vaciću. Miša Vacić nije moj savetnik, on radi u Kancelariji za KiM i to je sve što imam da kažem - rekao je Ðurić.

Ðurić je izjavio i da će Beograd, ukoliko prištinska strana ne sprovede Briselski sporazum, podržati formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), što kosovski Srbi nameravaju sami da učine.

Foto: Tanjug/ Tanja Valič Foto: Tanjug/ Tanja Valič

Upitan da prokomentariše novo uslovljavanje Prištine, on je rekao da tri godine Albanci prstom nisu mrdnuli za formiranje ZSO, iako je to njihova ključna obaveza iz Briselskog sporazuma.

- Nećemo da čekamo večno i ako oni nisu spremni da urade nešto po tom pitanju, naravno da ćemo podržati formiranje ZSO, koje predstavnici Srba hoće da formiraju ako Priština ne bude sprovodila svoje obaveze - rekao je Ðurić gostujući na RTS.

Kako kaže da, istovremeno sa napadima Edite Tahiri, idu i napadi opozicije koja podržava Jeremića i Tadića, a da su upravo oni doveli do toga da kosovska jednostrana proglašena nezavisnost bude od Međunarodnog suda pravde oglašeno kao nešo što nije u suprotnost sa međunarodnim pravom.

Ðurić pojašnjava da ZSO ima širok spektar nadležnosti i da odlučuje o svim pitanjima od značaja za dnevni život, bezbednost, ekonomski razvoj, prostorno planiranje.

Foto: Tanjug/ Tanja Valič Foto: Tanjug/ Tanja Valič

On je dodao da se od Srba na KiM očekuje razum i jedinstvo, a ne stranačke podele.

Prema njegovim rečima, ubedljivo većina Srba na KiM je uz svoju državu i narod i podržava nastojanje Vlade Srbije da sačuva celovitost zemlje.

- Mi smo ovde kao princip uspostavili da je Srbima, srpskom narodu i srpskim predstavnicima neophodno jedinstvo i ne smemo da dozvolimo da oni postanu predmet političke trgovine - rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, ubedljivo većina Srba na KiM je uz svoju državu i narod i podržava nastojanje Vlade Srbije da sačuva celovitost zemlje.

- Očekujem i da će i kod Albanaca prevladati razum i da neće pokušati od učešće Srba u institucijama pretvore u dekoraciju gde će svoje marionete da postavljaju - rekao je on.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JasminaS

    28. decembar 2016 | 14:10

    Đurić daje sve od sebe i bori se za svoj narod.

  • Maja

    28. decembar 2016 | 14:15

    Djuric je zasluzan za sve dobro sto se desava na KIM. Trudi se i bori za nas narod dole. Kad ne mogu nista negativno da mu nadju u biografiji, oni pocnu da izmisljaju i klevecu! Ali ne mogu narusiti neciji ugled neistinama!

  • zeljko

    28. decembar 2016 | 10:38

    Rezultati rada Djurica su vidljivi i zbog toga je trn u oku nekim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA