Ministarka pravde Nela Kuburović se oglasila o slučaju Bogoljuba Karića

- Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku - rekla je ministarka Kuburović

  • 31
Nela Kuburović, Bogoljub Karić Foto: Milena Đorđević, e-stock.us/Neniska

Tužilaštvo je donelo odluku o obustavi postupka protiv Bogoljuba Karića. Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da svi moraju poštovati tu odluku, slagali se sa njom ili ne. 

Specijalni sud naložio povlačenje poternice za Karićem

- Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku - rekla je Kuburović novinarima u Savezu slepih Srbije, primetivši da ona jedino kao građanin ili pravnik može sa nečim da se složi ili ne.

- Naravno, to mišljenje ću zadržati za sebe, a kao ministar pravde poštujem odluku Tužilaštva koje je samostalan organ i verujem da je Tužilaštvo donelo odluku na osnovu dokaza koje je imalo u konkretnom predmetu - rekla je ministarka.

Ona nije želela da otkrije o čemu je razgovarala sa predsednikom vlade u vezi s tim predmetom, ocenivši da nije primereno "da prepričava šta se dešava u vladi i kako teku razgovori", te da je to stvar interpretacije i toga da li je neko temperamentniji u razgovoru ili ne.

OGLASIO SE I KARIĆ: Pravda spora, ali dostižna, posle 20 godina. Idemo sad da gradimo Srbiju!

- Ali ne vidim problem ni da je neko povisio ton. Odrasli smo ljudi i razgovaramo o onome sa čime se suočavamo svakog dana, tako da, i ako je bilo temperamentnijeg ponašanja, ja tu ne vidim problem - rekla je Kuburović, komenzarišući medijske napise o tome da je imala burnu raspravu s premijerom povodom odluke o obustavljanju postupka protiv Karića.

Blic je, naime, u današnjem broju preneo da je predsednik vlade Aleksandar Vučić burno reagovao na odluku Tužilaštva za organizovani kriminal da odustane od daljeg gonjenja Bogoljuba Karića, navodeći reči premijera upućene ministarki Kuburović: "Zar je moguće da nema nikakvih dokaza protiv Dinkića i Karića?".

Vest da je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Mlađana Dinkića, piše, Blic, takođe je izazvala ljutnju u vladi, a sinoć je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštio da je usled nedostatka dokaza obustavilo istrage koje je vodilo protiv članova porodice Karić i njihovih saradnika zbog sumnje da su počinili zloupotrebu prilikom privatizacije Mobtela.

On sada može da se vrati u Srbiju bez opasnosti da će biti uhapšen.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    28. decembar 2016 | 19:41

    Bravo Nelice svaka ti je na mestu. Jos da udjes u neki rialuti sou bila bi top.

  • Srle

    28. decembar 2016 | 13:50

    Da li neko može da odgovori po kojem kriterijumu je izabrana ova osoba za ministra pravde ?

  • Tanja

    28. decembar 2016 | 13:29

    Zivot u Srbiji je izgubio svaki smisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA