• 76

Vučić: Srbija će pomoći institucije srpskog naroda u Crnoj Gori

Premijer Vučić je istakao da se Vlada Srbije zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore

  • 76

Vlada Srbije će pomoći sve institutucije srpskog naroda u Crnoj Gori i, kao što pomaže drugim Srbima u regionu, kroz svoje delovanje pomoći i Srbima u toj zemlji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem.
Vučić: Šreder me je naterao da skinem kravatu i stavim njegovu!


Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Mandić je u razgovoru ukazao na izuzetno težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i zatražio pomoć Vlade Srbije u internacionalizaciji i predstavljanju takvog položaja međunarodnoj zajednici.
Takođe je zatražio pomoć za srpske kulturne i nacionalne institucije u Crnoj Gori, istakavši da je Srbija i do sada, u skladu sa svojim mogućnostima, vodila računa o njihovom radu.
Premijer Vučić je istakao da se Vlada Srbije zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore i da, u okviru regionalne politike, čini sve što je u njenoj moći da bude faktor stabilnosti, navodi se u saopštenju.
Mandić je, kako se dodaje, zahvalio premijeru Vučiću na iskazanom stavu i pomoći, naglasivši da Srbi u Crnoj Gori u zvaničnom Beogradu i Vladi Srbije vide najznačajnijeg političkog i nacionalnog partnera, na koga se mogu i moraju osloniti.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije Una

    Da nije malo naduvano status srpskih crnogoraca,pa sad je potrebno daAV treba da im pomogne.?Kompleksno pitanje.....ali znam da bih ja volela da imam standard,prava koja imaju oni u CG, ovde.Neka se malo bavi nama, nama,ovde u Srbiju da zivimo dostojanstvenije.Je li se to zove pranje........

  • Vlada

    Pomozi srbima u srbiji bruko jedna

  • Slavko

    Srbi svog posla a mi ćemo gledati šta ćemo sa ovim našim probisvjetima

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima