PISMO NA 100 STRANA: Šešelj odgovorio na žalbu Bramerca

Nikada se dobrovoljno neću vratiti u Haški tribunal, jer sam 12 godina proveo u pritvoru i bio na raspolaganju sudu, kaže Šešelj

  • 33

Vojislav Šešelj poslao je uoči Nove godine Haškom tribunalu odgovor na žalbu Serža Bramerca, u kojem na sto strana obrazlaže zašto nije utemeljen zahtev glavnog tužioca da se suđenje ponovi ili da se lider radikala proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu. Podnesak na žalbu Bramercu, Šešelj je Hagu podneo 19. decembra i odmah ga je u celosti objavio u knjizi "Haška presuda", koja je upravo objavljena.

SRPSKI BROD U SVETSKOJ OLUJI 2017: Gde će biti Srbija u novom svetskom poretku (FOTO)

RAT SAOPŠTENJIMA LDP I SPS: Ko je ruski čovek, a ko statistička greška

Kako je Šešelj izjavio za "Novosti", ovo je njegovo poslednje obraćanje Hagu, a to je jasno naveo i na kraju svog obimnog podneska:

- Nikada se dobrovoljno neću vratiti u Haški tribunal, jer sam 12 godina proveo u pritvoru i bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo krivicu, zato što je nema. U Hag neću ići ni na eventualno izricanje žalbene presude -

Foto: Wikimedia/ICTY staff Foto: Wikimedia/ICTY staff

On se u odgovoru Hagu, u koji su "Novosti" imale uvid, žali i da je tužilac u zahtevu za novim suđenjem zloupotrebio svoj položaj, pre svega "brojnim neprofesionalnim komentarima", kao i da je optužujuća presuda Šešelju "opsesija Tužilaštva".

Predsednik radikala podseća i da se na njegovoj oslobađajućoj presudi, koja je objavljena 31. marta 2016, radilo pune četiri godine, što je najduže u istoriji Tribunala.

Po Šešelju, žalba Bramerca, osim što ima pravne manjkavosti, nije utemeljena ni na jednom argumentu i dokazu, što lider radikala obrazlaže stavku po stavku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tužilaštvo smatra da Žalbeno veće treba da usvoji dokaze tužilaštva i Šešelja osudi za zločine protiv čovečnosti, zatim za zajednički zločinački poduhvat prema Hrvatskoj i BiH, jer smatra da je tome doprineo regrutujući zajedno za svojom strankom dobrovoljce za ratište.

Bramerc sada ima rok od dve nedelje da replicira na Šešeljev podnesak, a nakon toga Žalbeno veće zakazaće žalbeni pretres.

(Novosti/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SKOJ

    3. januar 2017 | 17:33

    Da se kojim slucajem Duke Vojislav Seselj rodio u Ujedinjenom Kraljevstvu a ne u Srbiji. Kraljica Elizabeth II Windsor be ga nagradila ordenom CBE (Commander of British Empire) za sve zasluge i postignute rezultate u odbrani otadzbine protiv naj veceg svetskog neprijatelja i okupatora Haskog tribunala i postojeceg svetskog poretka koji je goloruk, bolestan invalid prve klase i bez ijednog ispaljenog metka oborio i pobedio. Slava Duke-u Sir Vojislav-u Seselju CBE, vecno ti je zahvalan Srpski narod. SKOJ

  • Mirko

    3. januar 2017 | 16:37

    Ha ha jesu smešni tzv Tužilaštvo haškog tribunala. Pa kad bi gledali po toj činjenici onda bi i Đinđić i Drašković bili davno optuženi jer su takođe organizovali dobrovoljce. Ali po tome se vidi da je Haški Tribunal Politički sud.

  • Krog

    3. januar 2017 | 16:38

    Vojo ne vadi :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA