Sud: NIN da plati Stefanoviću odštetu od 300.000 dinara

Ministar policije Nebojša Stefanović dobio je tužbu koju je podneo protiv NIN-a, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale"

  • 72

Ministar policije Nebojša Stefanović dobio je tužbu koju je podneo protiv NIN-a, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale", kojom taj nedeljnik kao kaznu treba da plati 300.000 dinara. Kako je glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk potvrdio za agenciju Beta, presuda je doneta 29. novembra i magazin treba da plati kaznu od 300.000 dinara nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.

Stefanović o vanrednim parlamentarnim izborima: Odluka će biti u najboljem interesu građana

PISMO NA 100 STRANA: Šešelj odgovorio na žalbu Bramerca

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije protiv nedeljnika NIN počelo je i završeno je 29. novembra u Višem sudu u Beogradu.

Tada je najavljeno da će presuda biti objavljena do Nove godine.

Stefanović je tužio novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i NIN doo, zbog teksta objavljenog 16. juna ove godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Ministar je na suđenju rekao da si mu povređeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

(Beta/N1/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    4. januar 2017 | 13:53

    Ovo je mala kazna za onakve neistine i laži koje su pisali.

  • poli

    4. januar 2017 | 13:39

    Ne mozes nikog da vredjas a posle da kazes nisam tako mislio,kazna je ipak mala .

  • Nikola

    4. januar 2017 | 13:55

    Red je bio već jednom da se stane na kraj lažnom novinarstvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA