PRIŠTINA ZA RECIPROCITET?! Tražiće da se uhapse Vučić, Nikolić, Dačić

Tahiri smatra da bi kosovske vlasti trebalo da izdaju naloge za hapšenje srpskih zvaničnika

  • 24

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da Priština očekuje da Francuska uzme u obzir da je poternica protiv Ramuša Haradinaja "isključivo politička." Mustafa je ocenio da poternica nema nikakvu pravnu ili legalnu osnovu i pozvao je francuske vlasti da oslobode bivšeg haškog optuženika i lidera Alijanse za budućnost Kosova koji je u pritvoru u Francuskoj, javlja AP.

Ministarstvo pravde zatražiće izručenje Haradinaja što pre

Vukčević za Telegraf: Skeptik sam u vezi izručenja Haradinaja Srbiji

Mustafa je, kako se navodi, rekao i da će Priština od međunarodne zajednice da eventualno izručenje Haradinaja Srbiji spreči.

Printskrin: YouTube/Gazeta Express Printskrin: YouTube/Gazeta Express

Kosovski premijer je rekao da će razmotriti i opciju preduzimanja recipročnih mera protiv Srbije ukoliko se nastavi sa hapšenjem, kako je rekao "boraca za slobodu Kosova".

Ministarka Kosova za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri ponovila je da Kosovo treba da odgovori reciprocitetom na naloge za hapšenje koje je izdala Srbija, odnosno nalozima za hapšenje zvaničnika Srbije.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Edita Tahiri rekla je da Srbija nijednom nije prihvatila da se u Briselu razgovara o nalozima za hapšenje, dok je za hapšenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja navela da može da izazove tenzije između dve zemlje.

Istovremeno, predsednik parlamentarne stranke Incijativa za Kosovo Fatmir Ljimaj se založio za podizanje optužnica protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Printskrin: KTV Printskrin: KTV

- Čudi me da tužilaštvo i naša zemlja ne izdaju naloge za hapšenje Nikolića, Vučića i Dačića, pošto su oni kreatori etničkog čišćenja i to su ljudi koji su u to vreme boravili u hotelu Grand - kazao je Ljimaj.

Haradinaj je uhapšen u sredu u Francuskoj na osnovu poternice Srbije zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

(Tanjug/Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    6. januar 2017 | 12:48

    Inteligencija im nikada nije bila jaca strana

  • Djora

    6. januar 2017 | 13:24

    Kad ce se opamete ovi Albanci sa Kosova,pa nije on ubijao samo Srbe nego i svoje,jer koliko sam upoznat svedoci koji su pobijeni su bili Albanskog porekla.

  • Koen

    6. januar 2017 | 13:22

    Kako bi zločinci drugačije, nego da štite zločinca ucenama, pretnjama, osvetom, kao što to i inače rade decenijama unazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA