Samo se JEDNO ne sme dovesti u pitanje: EU o tenzijama između Beograda i Prištine

Ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu Beograd-Priština, rekao je komesar za proširenje Johanes Han

  • 73

Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da se "ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu Beograd-Priština" i da se "mora gledati napred, a ne unazad".

Preševa jone: Vučić će odlazak u Davos da iskoristi za razgovor o Kosovu

Oglasio se i Rama: Srbi će na Kosovo moći da uđu samo kao turisti

On je to rekao dolazeći na zasedanje šefova diplomatija EU na pitanje novinara kako gleda na zategnutost izmeđju Prištine i Beograda zbog sprečavanja voza iz Srbije da uđe na Kosovo i izjave srpskog predsednika Tomislava Nikolića da bi bio spreman da uputi i vojsku na Kosovo ako bi tamo bili ugroženi životi Srba.

Na pitanje ne gleda li Srbija time unazad, Han je naglasio "svi oni koji gledaju unazad, ne gledaju napred".

Na zasedanju šefova diplomatija EU glavne teme su krize u Siriji i na Bliskom istoku, a nije predviđena nikakva rasprava o Zapadnom Balkanu i proširenju.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    16. januar 2017 | 13:00

    Vi g-dine Han NE VIDITE dalje od svog nosa, ili namerno necete da vidite. Znamo mi mnogo dobro ko su siptari, a vi ih podrzavate, jer neznate sa kim imate posla. Kada budete shvatili ko su siptari cesace se cela EU i tamo gde ih ne svrbi. Pitajte malo obavestajne sluzbe vase da vam kazu koliko trziste droge drze siptari u EU kojim i kupuju visoke sluzbenike EU. Truju vam decu, ali vi cutite i gledate u nazad. Branili smo vas od osmanskog carstva, branimo vas od balija, ali vi to ne zelite ili namerno necete da vidite.

  • Jana

    16. januar 2017 | 14:01

    Oni imaju problem, mi ga nemamo.

  • mala

    16. januar 2017 | 16:42

    Pristina nikad nije bila za dijalog, oni su uvek za provokacije i pretnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA