Palma dogovorio dolazak američkih privrednika u Srbiju

Dogovorili smo da američki privrednici dođu u Srbiju i to očekujem ovog leta, kao i da Privrednoj komori u Vašingtonu pošaljemo koji su to proizvodi iz Srbije koji bi mogli da nađu svoje mesto u SAD - rekao je Marković

  • 14

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković sastao se sa predsednikom Privredne komore Vašingtona Vinsentom Orindžom sa kojim je dogovorio dolazak američkih privrednika u Srbiju. Marković je ocenio da se kroz razgovore sa važnim ljudima u Vašingtonu vidi da Srbija "nije ono što je nekada bila".

Vučić: Razgovaraćemo sa Međunarodnim monetarnim fondom o novom aranžmanu

Potomak Romanovih, lobirala za Trampa, sad hoće da postane predsednica Srbije: Ko je Danijela Sremac? (FOTO)

- Dogovorili smo da američki privrednici dođu u Srbiju i to očekujem ovog leta, kao i da Privrednoj komori u Vašingtonu pošaljemo koji su to proizvodi iz Srbije koji bi mogli da nađu svoje mesto u SAD - rekao je Marković posle sastanka, a prenosi JS u saopštenju.

Marković je ocenio da se kroz razgovore sa važnim ljudima u Vašingtonu vidi da Srbija "nije ono što je nekada bila".

- Srbija je država koja u ovom trenutku čuva mir na Balkanu i to u SAD prepoznaju. Srbija je dokazala kakva je država kada je u pitanju azilantska kriza i valjda je to neko beležio i to će biti važno kada se bude odlučivalo o članstvu naše zemlje u EU, a SAD će za tako nešto takođe morati dati saglasnost i siguran sam da hoće - rekao je Marković.

Foto: Facebook/Dragan Marković Palma Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Marković se sastao i sa ambasadorom Srbije u SAD Ðerđem Matkovićem, koji je rekao da Srbija SAD prepoznaje kao jednu od država gde može proširiti ekonomsku saradnju.

- Naš prioritet je da dovedemo što više invetitora u Srbiju, baš kao što to vi radite u Jagodini. Politički odnosi između Srbije i SAD se razvijaju u dobrom pravcu i ovde na Srbiju gledaju kao na zemlju koja je stub stabilnosti na Balkanu - rekao je Matković.

Marković će u petak, 20. januara, prisustvovati inauguraciji novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    18. januar 2017 | 22:46

    Vidim da ljudi daju olako komentare koji su neumesni. Dragan je najpre vredan covek ,i vrlo sposoban menadzer i Politicar. Jagodina je bila prlepa kasaba,a danas je to moderan grad njegovom zaslugom. Da se razumemo nisam clan nij edene stranke ali znam da se u Srbiji Odaje domacinu postovanje a on to zaskuzuje.

  • Jovanča

    18. januar 2017 | 19:02

    Trazi od Trampa dva morža jednog muflona jos jednu žirafu i tri slona...

  • Vlada

    18. januar 2017 | 19:25

    Palma je za premijera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA