≫ 

Vučić: Neću da dozvolim da me ucenjuju

Vučić je rekao da mu je bitnija dobrobit građana i da ima ekskluzivnu vest, da je suficit za prvih 20 dana ove godine 8 milijardi dinara

Srpski premijer Aleksandar Vučić komentarisao je iz Davosa, pisanja pojedinih medija, o razlazu sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem, predsedničkim kandidatima Vuku Jeremiću i Saši Jankoviću i mnogim drugim temama.

RAZLAZ! Filipovski napustila Novu Srbiju zbog neslaganja sa Veljom Ilićem

- Napad Velimira Ilića je pokazao liniju koja razdvaja ovu vladu od prethodnih - rekao je Vučić.

Ilić je rekao da je nezadovoljan što nije postavljen na neko ministarsko mesto. Vučić je potvrdio da je sa Velimirom Ilićem pričao o njegovom postavljenju na mesto direktora "Koridora Srbije", ali, kaže, neće da dozvoli da ga ucenjuju, jer želi da struka vodi javna preduzeća.

Vučić je rekao da mu je bitnija dobrobit građana i da ima ekskluzivnu vest:

- U prvih 20 dana imamo veći suficit od očekivanog, imaćemo suficit od 8 milijardi, umesto 5, to je bitnije od nekih odvratnih napada. Najprljavije napade na porodicu možete da očekujete od onih kojima ste nešto učinili. Obično ljudi kojima ništa niste učinili vas vole i poštuju - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- To što zapadne ambasade daju pare ne znači da ste u pravu. A ne da idete i bijete ljude po ulicama, ne želim da koristim teške reči, ali zna se ko je prekidao tribinu - rekao je Vučić o prekinutoj tribini SNS u Beškoj, koju su prekinuli članovi Inicijative mladih.

- Da smo to mi uradili rekli bi fašistički upadi. Srbija je demokratska zemlja, slobodarska zemlja i sistem u kome svako može da iznosi ideje.

- Napadi na mene su potpuno legitimni jer oni nemaju šta da rade. Iskreno, još uvek ne znam ko će biti kandidat SNS. Ja sam presrećan pozicijom koju imam i smatram da nema časnije dužnosti od ove koju obavljam za svoj narod - rekao je premijer.

Na pitanje da li razmišlja o predsedničkoj kandidaturi, Vučić je odgovorio da razmišlja samo o budućnosti Srbije.

- Ne bih voleo da se Srbija vrati u prošlost, da nerad pobedi rad i da korupcija pobedi poštenje.

- Nije legitimno da obećavate ono što ne možete da ispunite - rekao je Vučić na konstataciju novinara da je Vuk Jeremić izjavio da bi ga sigurno pobedio na izborima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- O propasti Srbije govore oni u čije vreme je Srbija propala, u čije vreme smo imali najviši deficit i najniži društveni rast u Evropi. Razmišljam o teškoj situaciji u koju smo dovedeni, naravno da razmišljam o posledicama po političku stranku, a pre svega razmišljam o budućnosti Srbije, da nerad pobedi rad i da lopovluk pobedi poštenje. Mislim da su favoriti Jeremić, Janković, ali i gospodin Šešelj.Već su oni spremili i svoje spotove. Mi, za sada, ništa nemamo, ni spotove.

SNS će do Sretenja objaviti odluku ko je predsednički kandidat, naveo je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kecija

    20. januar 2017 | 21:55

    Ucenjivača će nažalost uvek biti, na njemu je da to ne dopusti.

  • larkin

    20. januar 2017 | 20:13

    Ovo je trebalo odavno da se desi.

  • Djuka

    20. januar 2017 | 21:10

    On je politicar koji se svim silama bori za Srbiju i da ona postigne sto uspesniju saradnju sa drugim drzavnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA