≫ 

CVIJANOVIĆ: Ponosna sam što u Vašingtonu predstavljam Republiku Srpsku (FOTO)

- Očekujem da ćemo imati bolje razumevanje za ono što jeste BiH i da ćemo negovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas - istakla je Cvijanovićeva

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je počastvovana i ponosna što je danas u Vašingtonu prisustvovala inauguraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i na taj način predstavljala institucije i građane Srpske.

 

(UŽIVO) TRAMP I MELANIJA STIGLI U BELU KUĆU: Na stotine građana pozdravlja novog predsednika i prvu damu (FOTO) (VIDEO)

 

Prvi Trampov govor kao predsednik Amerike ste već čuli u jednom od najpoznatijih filmova na svetu (VIDEO)

 

- Građani Republike Srpske očekuju i uvek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama sveta, posebno sa važnim državama kao što su SAD - rekla je Cvijanovićeva.

 

Ona je izrazila očekivanje da će nakon dolaska Trampa na čelo SAD mnoge stvari u svetu biti drugačije i bolje.

 

Premijer Srpske je naglasila da je inauguracija američkog predsednika veliki i važan događaj i ujedno prilika za razgovore sa značajnim ljudima koji će biti deo nove američke administracije.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Cvijanovićeva je navela da je Predstavništvo Republike Srpske u Vašingtonu već imalo razgovore sa visokim zvaničnicima, koji će biti nastavljeni nakon inauguracije na svečanosti kojoj će lično prisustvovati.

 

- Očekujem da ćemo imati bolje razumevanje za ono što jeste BiH i da ćemo negovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas - istakla je Cvijanovićeva.

 

Ona je dodala da bi bilo dobro da ovom događaju prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, što nije bilo moguće zbog javnosti već poznatih okolnosti.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Cvijanovićeva je demantovala spekulacije koje su objavili pojedini mediji o troškovima njenog boravka u Vašingtonu.

 

- Reč je o zvaničnom pozivu i ovo nije stvar koju treba svoditi na određena finansijska pitanja. Nisu tačne spekulacije da je za ovaj događaj izdvojena određena suma novca. Dolazak ovde u finansijskom smislu za Srpsku je jednak odlasku predsednika Vlade ili ministra finansija na razgovor sa MMF-om kada treba da se plati putna karta i smještaj - objasnila je Cvijanovićeva.

 

Ona je istakla da takve spekulacije neće umanjiti značaj i ponos koji oseća zato što ima priliku da prisustvuje ovakvom događaju.

 

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YOLE

    20. januar 2017 | 23:52

    Jeste sa "pasošom srpske" došle u Ameriku? Hahaha...

  • BG

    21. januar 2017 | 00:44

    Mene stid

  • Vrancov

    21. januar 2017 | 10:44

    Ni u čemu više ne žalim Srbe iz RS.Samo neka se jave da im je loše?Onaj ko bira takvu vlast i ne zaslužuje bolje.Po meni čak ni poštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA