Ivicina računica: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija

Dačić je takođe naveo i da mu nije jasna kandidatura Vuka Jeremića

  • 17

Vladajuća većina treba da ima kandidata za predsednika Srbije, koji će da pobedi u prvom krugu, a ukoliko Srpska napredna stranka to ne podrži, kandidat Socijalističke partije ću biti ja, rekao je danas lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Šutanovac traži Dačićevu ostavku, Dačić odgovora: Slagali ste svakog koga ste mogli

Dačić je na TV Pink rekao da čeka da se lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić vrati iz Davosa sa Svetskog ekonomskog foruma da se dogovore da li će imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

- Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija. Ukoliko SNS to neće, kandidat SPS ću biti ja - kazao je lider socijalista.

Dačić je naveo i da mu nije jasna kandidatura Vuka Jeremića, jer bi za njega trebalo da glasaju bivši glasači DOS, a politika koju je on vodio u vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić nije bila baš u skladu sa politikom DOS-a.

On je rekao i da je Tadić "ostavio sve" što se sada dešava sa Kosovom.

- (Angela) Merkelova je lično priznala meni i Vučiću da ju je bivša vlast u Srbiji prevarila, a sada za sve krive mene i premijera Srbije i krive nas za to što se pregovori vode u Briselu - rekao je Dačić.

O kandidaturi Zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika, Dačić je kazao da je apsolutno nenormalno da on i dalje obavlja funkciju zaštitnika građana, jer to nije politička, već nezavisna funkcija sa koje treba da se kontrolišu političari.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- On je od samog početka, a to nije ni krio bio naklonjen DS i za mene to nije iznenađenje - rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu šefa poslaničke grupe DS Gorana Chirića da je Dačić uplašen zbog osipanja biračkog tela jer sedi u "katastrofalnoj vladi koja je srozala životni standard", Dačić je upitao po kom osnovu je onda on specijalni savetnik direktora "Pošte Srbije".

- Po kom osnovu je Chirić specijalni savetnik direktora ''Pošte Srbije'', ima 190.000 dinara platu i koristi službeni automobil 24 sata - upitao je Dačić.

On je rekao i da Chirić ima duplo veću platu od njega, a njemu drži predavanje.

- Ako si opozicionar izađi iz toga. Nemoj da sediš u državnom preduzeću. Ima duplo veću platu od mene, on je u javnom preduzeću i meni drži predavanje. Hajde da se zamenimo - kazao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    21. januar 2017 | 12:53

    Ovaj ima amneziju, kao i dobar deo napacenog naroda, pa upravo je on bio deo svih bivsih vlasti. U kombinacijama je sa svima, jedina ideologija je fotelja.

  • Vavilonac

    21. januar 2017 | 11:33

    Propast Srbije! Deru narod na sve nacine...srtuja,grejanje,knjizice,tablice,benzin......

  • N

    21. januar 2017 | 12:15

    Kofer ti kliče, Dačiću predsedniče!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA