Nikolića savetuju Foto Toni i otac njegove snajke!

Novi članovi kabineta Tomislava Nikolića su Milan Bačević, čija je ćerka udata za predsednikovog mlađeg sina i Aleksandar Nikolić, poznat kao Foto Toni i muž voditeljke RTS-a Maje Japunžde

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je još dva savetnika u svom kabinetu. Nameštenje na Andrićevom vencu su dobili predsednikov prijatelj Milan Bačević, čija je ćerka Milena udata za Nikolićevog mlađeg sina, ali i Aleksandar Nikolić, član Predsedništva SNS, javnosti poznat kao Foto Toni.

Kako je objavljeno u „Službenom glasniku“ od 13. juna, predsednik je ukaz o postavljanju još dva savetnika potpisao 8. juna, a služba im je zvanično počela prošlog petka. U Predsedništvu nisu mogli precizno da odgovore za koje će oblasti biti zaduženi Bačević i Nikolić. Ipak, sada je izvesno da Bačević, koji je i predsednik Izvršnog odbora SNS-a i jedan od Nikolićevih ljudi od poverenja, neće biti njegov šef kabineta, kako se dugo spekulisalo.

S druge strane, Aleksandar Nikolić, iako nosi isto prezime kao i šef države, s njim nije u rodbinskim vezama, a u stranci je bio i koordinator stručnih službi. Nadimak je dobio po lancu fotografskih radnji koje je imao u Beogradu, a oženjen je voditeljkom RTS-a Majom Nikolić (ranije Japunžda). U Predsedništvu Srbije već se nalazi jedan predsednikov rođak - šurak Miroslav Latinović, na mestu ličnog sekretara šefa države.

Tomislav Nikolić je već početkom meseca imenovao četvoricu savetnika - penzionisanog generala Milorada Simića (odbrana i bezbednost), Marka Đurića (spoljna politika), Olivera Antića (pravo) i Bratislava Petkovića (kultura). Za generalnog sekretara postavljen je Nebojša Rodić, za šeficu protokola Jasmina Mitrović-Marić, a pres službom rukovodi Stanislava Pak.

Očekuje se da će u Predsedništvu biti 70 zaposlenih, a najbrojnije među njima biće tehničko osoblje, koje je nova administracija nasledila.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo, Kurir)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA