Kasa namestio kredit od 20 miliona evra?

"Krediti su odobravani u centrali, na Izvršnom odboru banke, a ne u filijali. Ona je samo mogla da uputi predlog", demantuje optužbe bivši gradonačelnik Subotice

  • 1

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Jožef Kasa uticao je da subotička firma "Azohem", u kojoj je on predsednik Upravnog odbora, dobije kredit od 20 miliona evra od Agrobanke. Sumnju više o ovom kreditiranju budi činjenica da je na mestu direktora subotičke filijale do juna prošle godine bio upravo ovaj vojvođanski političar, piše "Blic".

"Azohem" je vlasnik "Azotare Subotica" koja se nalazi u stečaju. Na pitanje da li je tačno da je direktno uticao na to da 20 miliona evra bude dodeljeno "Azotari" koja je otišla u stečaj, Jožef Kasa odgovara da se "takav zaključak ne može iszvesti".

- Krediti su odobravani u centrali, na Izvršnom odboru banke, a ne u filijali. Ona je samo mogla da uputi predlog. Bio sam određen od strane banke radi nadzora rada u "Azotari" upravo zbog obezbeđivanja plasmana - tvrdi nekadašnji gradonačelnik Subotice.

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojke

    22. jun 2012 | 04:54

    joooooooj.... a mene banka tuzi za 600 eura,zovu me iz neos matriksa,oce usi da mi seku..... e muko nasa Srpska!!!!! Najgore je ovde,Albanci bre zive bolje od nas....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA