Ilić: Stefanović stopirao moje postavljenje! Stefanović: Iliću se ne može verovati!

Lider Nove Srbije optužio ministra Stefanovića da zbog njega nije postavljen na mesto direktora Koridora Srbije. Stefanović odbacio optužbe

  • 71

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je izjavio za N1 da je njegovo postavljanje na mesto direktora Koridora Srbije stopirao ministar Nebojša Stefanović čiji je kum Dmitar Đurović direktor Koridora. Sa druge strane, Stefanović je negirao Ilićeve navode i dodao da se lideru Nove Srbije ne može verovati.

VELJA LAŽE DA JE NEKO POKUŠAO DA GA UBIJE: Popović Ivković oštro reagovala na Ilićeve navode o atentatu

Posle razlaza dve stranke, za šta je povod bio to što Ilić nije dobio mesto direktora u Koridorima Srbije, on kaže da više nema šta da traži sa SNS. Dodaje da se premijer transformisao i postao drugi čovek. Kaže da je ranije bio dobar sagovornik, pozivao na razgovore i konsultovao se, a potom počeo sam da sklapa ugovore, odlučuje i nikoga ni za šta ne pita.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On objašnjava da nije bilo "razgovora" o tome da preuzme mesto direktora Koridora Srbije, već da je to bio koalicioni sporazum, koji na kraju nije ispoštovan.

- Vučić je uoči potpisivanja koalicionog sporazuma rekao: 'Nemoj na poslaničku listu, bićeš u Vladi'. Kada se pravila vlada, on me je pozvao i rekao: 'Nemoj u vladu, uzmi ove Koridore, treba da se završe autoputevi. Posle mi je rečeno da Dmitru (Đurović) ističe mandat, da sačekamo da ga ne bi smenjivali - rekao je Ilić i dodao da Koridori Srbije nisu javno preduzeće, već d.o.o. zbog čega nije potreban konkurs za direktora.

Ističe da je njegovo postavljanje na mesto direktora stopirao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čiji je kum u to vreme bio direktor Koridora. Ilić kaže i da je između ministarke Zorane Mihajlović i Stefanovića postojao žestok sukob zbog tadašnjeg direktora Dmitra Đurovića.

Foto Tanjug/ Sava Radovanović Foto Tanjug/ Sava Radovanović

Na Ilićeve navode odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je rekao da Velimir Ilić nije čovek kome se može verovati, a da mu Dmitar Đorđević nije kum

- Poznajem ga (Đurović) ali nisam uticao na njegovo imenovanje (na mesto direktora Koridora)- dodao je.

- Ilić je više puta izgovarao neistine, i kada je rekao da se nije parkirao na mesto za invalide - izjavio je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Kako je dodao, policija je sa njim je non-stop u kontaktu u vezi sa slučajem oko njegovog automobila.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maka

    25. januar 2017 | 17:24

    Velja kada ne zna šta će on traži nešto što je radio da usmeri na druge i da ih lažno optužuje!

  • Miki

    25. januar 2017 | 14:54

    Napadima pokusava da privuce glasace na njegovu stranu,samo sto njemu vise niko ne veruje

  • TEODORA

    25. januar 2017 | 16:56

    Velimir Ilic vodi licni rat i protiv svih ocigledno smislja afere jer ne samo da ne moze da prezali sto nije direktor koridora nego mu odlaze i poslanici.On je velikom problemu izgubio covek kompas, kao iskusan covek zaboravio je jednu vrlo bitnu stvar da ne treba pljuvati u tanjir iz kojeg je do juce jeo. Tako da mu vise niko ne veruje u price koje sada govori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA