≫ 

JABLANOVIĆ PODNEO OSTAVKU! Vulin: U Ministarstvu nema zaštićenih

Jablanović nema baš nikakve veze sa delima svoga brata, ali da će o tim delima svoje mišljenje i konačnu reč dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji, rekao je Vulin

  • 13

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Jablanović, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Ministar Aleksandar Vulin je izjavio da je prihvatio Jablanovićevu ostavku zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih.

Orlić poručio Jeremiću: Srbija nema vremena za vaše dečije igre

PREDSEDNIČKI IZBORI KAO BIZNIS: Kandidati mogu da zarade i do 1,5 miliona evra

- Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu po pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gde je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste - rekao je Vulin Tanjugu nakon obilaska Gerontološkog centra u Mladenovcu.

On je kazao da je konstatovano da je to urađeno mimo odgovarajućeg pravilnika koji reguliše upotrebu službenih vozila.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar je naveo i da je nakon toga prihvatio ostavku državnog sekretara Jablanovića, koji je prihvatio odgovornost za to što je ustupio vozilo Ministarstva rada licima koja na to nisu imala pravo.

- Ovo je prekršaj zbog kog nikoga u državnoj upravi ne biste mogli da otpustite i za koji ne znam da je bilo ko otpušten, pa čak i u nekom privatnom preduzeću, ali Jablanović nije običan zaposleni -  dodao je Vulin.

Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista rekao je da je Jablanović političar, državni sekretar i da baš zbog toga što je član njegove partije i zato što mu je prijatelj "bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je poverena, kao i o ugledu Ministarstva".

On je naveo da Jablanović nema baš nikakve veze sa delima svoga brata, ali da će o tim delima svoje mišljenje i konačnu reč dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Jablanović je dopustio sebi da pogreši i da službeno vozilo stavi na raspolaganje nekome ko na to nema prava -  rekao je Vulin.

On je naveo da zna da će ovo biti posebno neobično nekim partijama bivšeg režima koje "nikada nikoga nisu kažnile za mnogo veće i ozbiljnije prekršaje", dodajući da se po tome sadašnja vlast razlikuje od njih.

- U Ministarstvu rada niko nije i ne može da bude zaštićen ukoliko neko napravi bilo kakav prekršaj. Jablanović je podneo ostavku, ja sam tu ostavku uvažio i što se Ministarstva rada tiče, ta priča je završena - zaključio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag Novi Sad

    26. januar 2017 | 11:51

    Pa i ministar treba da ode...šta se folirate...ako želite da baš budete heroji...

  • Шумадинац

    26. januar 2017 | 11:02

    Podneo ostavku i nikom ništa,ma šta kažeš!Gospodine Vulin u službenim kolima su rasturali drogu a to nije običan prekršaj već jedan od težih,sada treba istražiti za koga su radili pa svi na robiju!!!

  • major . Milan Tepic RSK .

    26. januar 2017 | 11:46

    Bravo jablanovicu pokazao si da si olicje postenja isto vazi i za drug vulina samo sada da se krene isto prema svima . nekima ljubavnice voze sluzbena vozila i djecu prevoze u vrtic razbiju vozila laziraju sa policijom zapisnike i jos nesto crnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA