SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA BEZ PREMCA U REGIONU: Iz Belorusije stiže 12 "migova 29" i dva diviziona S-300

Predsednik Lukašenko spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije

Premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, razgovaraće danas u Minsku o realizaciji vojnotehničkog sporazuma koji je potpisan dan ranije.

POTPISANO VIŠE SPORAZUMA: Premijeri Srbije i Belorusije za bolju saradnju "dva bratska naroda"

Naša država bi, prema tom sporazumu, trebalo da po najpovoljnijim uslovima od Belorusije dobije 12 "migova 29" i dva raketna diviziona sistema S-300.

Kako prenosi Informer, stručnjaci su mišljenja da bi realizacijom ovog aranžmana, uz ranije dogovorenu isporuku šest najmodernijih "migova 29" iz Rusije, Srbija postala vojna sila bez premca u čitavom regionu.

MiG-29. Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev

MiG-29. Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev

Predsednik Lukašenko, kažu dobro obavešteni izvori ovog lista, spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije.

- Od Putina smo na poklon dobili šest "migova" za koje samo plaćamo modernizaciju i naoružanje, a i ovaj dogovor sa Belorusijom je takođe prijateljski, bratski aranžman. Ako se ovo ostvari, od Srbije će napraviti ozbiljnu vojnu silu u regionu! Da se razumemo, ništa od ovog nama ne treba za pretnje ili napade na bilo  koga, već da sačuvamo mir - naglašava sagovornik.

(Telegraf.rs)

 

Komentari

  • Gojko

    Za mene je to beznacajno jer su oko nas sve Nato zemlje.Kakve veze koliko Hr ima aviona ako je u NATOU?Sta vredi 15 aviona ako neprijatelj ima 250?Bolje bi bilo da su nam poklonili po jednu fabriku.

  • Bezimeni

    Nikada nam niko oruzje dao nije besplatno. Naplate oni to nasom krvlju. Ne zavaravajte se ljudi. Ne vole nas , vec su nesto naumili, a ovce treba sisti i ....

  • Philip

    Koliko sam ja cuo na tv-u,nije 12 vec 8 MIG-ova i 2 BUK-a,a za S-300 se jos razgovara.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima