≫ 

ALBANSKA MATA HARI: Do juče pregovarala s Vučićem, sada postaje šef kosovskih špijuna

Za mesto direktora kosovske obaveštajne agencije figuriraju tri osobe

  • 4

Za mesto direktora kosovske obaveštajne agencije figuriraju tri osobe – Atifeta Jahjaga, Ilber Hisa i Fisnik Redžepi, prenosi prištinski "Zeri". Jahjaga je bila pet godina kosovska predsednica. Hisa je ambasador Prištine u Skoplju, a Redžepi je bivši savetnik u kosovskom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Beograd i Priština da se uzdrže od optuživanja i međusobnog blokiranja

Vučić i Nikolić ponovo "oči u oči" sa Tačijem i Mustafom

Izvori lista kažu da se očekuje da jedan od tri navedena kandidata bude izabran, pošto je prošle nedelje Agrom Seljimaj podeo ostavku na družnost direktora KAO.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prošlo je nekoliko dana od Seljimajeve ostavke, koja je uprkos otvorenom pismu predsedniku i premijeru, i dalje obavijena velom tajni i nepoznanica, jer u njemu on ne navodi uzroke podnošenja ostavke.

Opozicione stranke na Kosovu i analitičari sumnjaju da je pritisak zvaničnika na vlasti na direktora Seljimaja pravi uzrok podnošenja ostavke, koja, ističu, nije trebalo da se dogodi u situaciji povišenih napetosti na Kosovu.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA