Danas susret Nikolića i Hilari Klinton

Predsednik Srbije je u Riju imao seriju bilateralnih sastanaka, između ostalih s premijerom Rusije Medvedevim, premijerom Turske Erdoganom, premijerom Norveške Stoltenbergom, predsednikom Čilea Pinerom...

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas po podne sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, potvrđeno je  u Predsedništvu Srbije.

Nikolić će sa Klintonovom razgovorati na marginama samita UN u Rio de Žaneiru.

Predsednik Srbije je u Riju imao seriju bilateralnih sastanaka, između ostalih sa premijerom Rusije Dimitrijem Medvedevim, premijerom Turske Režepom Tajipom Erdoganom, premijerom Norveške Jensom Stoltenbergom, predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom...

Turski premijer je u razgovoru sa predsednikom Nikolićem istakao da Turska namerava da pomogne ekonomski oporavak Srbije kroz investicije u infrastrukturne projekte. Erdogan je istakao da je Srbija izuzetno važna zemlja na Balkanu, uz šta ide i velika odgovornost, a da "Turska očekuje od Srbije da bude primer i temelj mira i stabilnosti u ovom delu Evrope".

Predsednik Nikolić je istakao da bi dobre odnose dve zemlje trebalo i dalje unapređivati, naročito u oblasti ekonomije, što bi bilo u interesu građana obeju država.

Po Nikolićevim rečima, Srbija pridruživanje Evropskoj uniji smatra svojim strateškim ciljem i od toga neće odstupiti.

Naša zemlja ima ogroman potencijal u prirodnim i ljudskim resursima, koji predstavljaju njenu komparativnu prednost, i dalje će graditi mostove dobrosusedske saradnje i raditi na tome da bude, pre svega, ekonomski jaka i prosperitetna, istakao je Nikolić, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA