PRIŠTINA NAJAVILA DA ĆE UKLONITI ZID U MITROVICI! Stojanović: Nadam se da će prevladati razum

Tražićemo da Kfor, i NATO kao deo Kfora, uradi svoj posao i da se pobrinu da se ništa ovako ne desi od ovoga što naslućujemo da bi moglo da se desi - kaže Stojanović

  • 8

Vlasti u Prištini su najavile da će ukloniti potporni zid u severnom delu Kosovske Mitrovice u blizini mosta koji se rekonstruiše. Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović kaže za RTS da će predstavnici Srba pokušati da ulože dodatan napor i očekuje da se danas ponovo razgovara i konačno nađe rešenje.

Srbi se povukli, policija patrolirala

ROSU PATROLIRA U SRPSKIM ENKLAVAMA: Legitimišu i uznemiravaju građane

Na severu Kosovske Mitrovice jutros je mirno i nema okupljanja Srba. Stojanović je rekao da druga strana nije htela da nađe rešenje iza čega, kako kaže, "postoji neka pozadina".

- Kakva, mi to ne znamo, osim možda zle namere da se stvori neki haos - upozorava Stojanović.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Smatra da je među razlozima za izazivanje krize i pitanje formiranja specijalnog suda, o kojem se malo govori, i da je cilj da se to pitanje gurne u zapećak.

Nada se da će prevladati razum i da će međunarodna zajednica odigrati svoju ulogu.

- Mi bismo mogli to danas da rešimo. Za nas, u roku od pola sata bi se sve dogovorili. To zavisi od albanske strane. Ukoliko oni žele da se dogovore, ukoliko žele da nađemo razumno rešenje, vrlo brzo može da se stavi tačka na ovo pitanje - kaže Stojanović.

Foto: Tanjug/Dejan Simcevic Foto: Tanjug/Dejan Simcevic

Potpredsednik kosovske vlade kaže da će generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, koji će danas doći u Prištinu, preneti kakvo je stanje.

- Tražićemo da Kfor, i NATO kao deo Kfora, uradi svoj posao i da se pobrinu da se ništa ovako ne desi od ovoga što naslućujemo da bi moglo da se desi, i da prezumu svoj deo odgovornosti, da ne stoje sa strane kao što naslućujemo da bi mogli da stoje sa strane ukoliko dođe do nekog većeg incidenta - kaže Stojanović.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Povodom informacija da specijalne kosovske policijske snage imaju pojačane noćne patrole u srpskim sredinama, što KPS demantuje, Stojanović kaže da je sasvim jasno da je ROSU prisutna na mestima gde nikada nije bila i da "demonstrira neku vrstu sile".

- Brine nas to prisustvo. Ja ću i danas razgovarati sa mnogima u Prištini o tome i tražiti razjašnjenje - najavio je Stojanović.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    3. februar 2017 | 10:29

    Sto se duze nista ne desava u korist siptara oni sve besnji pa ni sami ne znaju kud udaraju?!

  • I d

    3. februar 2017 | 10:55

    A gdesi bio ti do sad

  • Sloba

    4. februar 2017 | 13:32

    Naravno da ce da ruse. Ma srusicemo ga mi sami. To je rezultat "dugotrajnih pregovora i neprospavane noci"... Nismo popustili... Kako vreme prolazi sve smo smesniji i smesniji kao drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA