Todorić: DS neiskrena, Janković im treba kao "korisna budala"

DS je odlukom da na predsedničkim izborima podrži Sašu Jankovića, a ne Vuka Jeremića, stavila stranački interes ispred nacionalnog, kaže bivši član demokrata

  • 6

Bivši internacionalni sekretar Demokratske stranke Vladimir Todorić izjavio je za N1 da je napustio DS jer je ta stranka, odlukom da na predsedničkim izborima podrži Sašu Jankovića, a ne Vuka Jeremića, stavila stranački interes ispred nacionalnog. Todorić kaže da je nije mogao da prihvati obavezujuću odluku Glavnog odbora DS-a o podršci Jankoviću.

Rezultati najnovije ankete: Vučić bi imao 55,2% glasova, izlaznost na izbore će biti velika (FOTO)

Todorić napustio Demokratsku stranku

- Nije fer da učestvujem u kampanji (Vuka Jeremića), pišem program, a ostanem član stranke. Mislim da je to nepomirljivo - kaže on.

Todorić ističe da ima odlično mišljenje o Saši Jankoviću, ali procenjuje da su njegove šanse za izborni uspeh daleko manje od Jeremićevih.

SASA JANKOVIC

Smatra da “nema logike” da se podržava kandidat koji ima isti rejting kao stranka, a možda i manji.

Predsednički kandidat, prema njegovim rečima, treba da poznaje svoj narod, a Jankovića pola Srbije ne zna, niti zna njegove stavove prema unutrašnjoj, spoljnoj ili ekonomskoj politici.

Todorić tvrdi da je podrška demokrata Saši Jankoviću neiskrena, i da je DS stavio stranačke interese ispred nacionalnih.

Podseća da statut DS-a predviđa unutarstranačke izbore posle svakih izbora na nacionalnom nivou, i tvrdi da je rukovodstvo stranke procenilo da je previše rizično da izađu sa sopstvenim kandidatom, jer je mala verovatnoća da bi ostvarili uspeh i posle toga “preživeli” unutarstranačke izbore.

- Ta podrška, čak pod znacima navoda, nije jedna svesna podrška jednog kruga koji veruje u vrednosti građanske, vrednosti vladavine prava itd. Već traženja jednog 'kandidata štita' - možda bi čak i bila preterana reč, ali to se Englezi koriste - 'korisna budala' u ovom trenutku da preuzme sav teret izbornog neuspeha - ocenjuje on.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    3. februar 2017 | 13:40

    Још има поштених, што за многе не може да се каже. Па та иста ДС је инсистирала да ради политике, Ејуп Ганић, буде пуштен, иако је постојала Интерполова потерница и исти био задржан у Лондону по тој потерници. Увек су (ДС) гледали свој а не интерес народа. Тако делује и тај Шутановац, попут Бориса Тадића. Издајници и ништа друго. Никад Срби увек комунисти.

  • Ocajnono pero

    3. februar 2017 | 14:04

    Znate sta je najinteresantnije u celoj prici kad pocnu svekrva i snaja pocnu da se pljuju, e to su vam DS i njini bivsi puleni. Ko je u pravu krpa il zakrpa? Smehotresna politikijada Srbije.

  • Vesna

    3. februar 2017 | 12:55

    A i Vuk ti je bolji.U Zaječaru plaćao piće ljudima u kafiću da bi ga slušali.Bilo svih 30 ljudi na tribini.Ankete su namestene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA