≫ 

Čekam konačnu odluku da li će biti i parlamentarnih izbora: Gojković o zakonskim rokovima

Raspisivanje predsedničkih izbora u zakonskom roku, kaže predsednica parlamenta Maja Gojković

  • 47

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će predsednički izbori biti raspisani u zakonskom roku, a da će datum biti poznat nakon odluke da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora. Ona je objasnila da se razlikuju datumi i rokovi ako se raspisuju samo predsednički izbori ili i u slučaju kada se uz njih raspisuju i parlamentarni.

Nikolić o kandidaturi za predsednika: Dogovorićemo se...

Vučić o kandidaturi za predsednika Srbije: Nastaviću da radim sa Nikolićem, a ne isključujem ni mogućnost parlamentarnih izbora

- Iduće sedmice imaću dovoljno vremena da razmislim o tome, da čujem sve predloge koji će izbori biti raspisani, da odlučim i da usaglasim sve te datume i raspišem izbore u skladu sa zakonom i Ustavom - rekla je Gojković novinarima na Oplencu.

Printskin: Tanjug Printskin: Tanjug

Ona je objasnila da se razlikuju datumi i rokovi ako se raspisuju samo predsednički izbori ili i u slučaju kada se uz njih raspisuju i parlamentarni.

- Treba mi još nekoliko dana da čujem konačnu odluku SNS i svih ostalih stranaka koje podržavaju Vladu Srbije na kom će sve nivou biti raspisani izbori i u skladu sa tim odlučim kog dana ću raspisati izbore i za koji datum - rekla je Gojković.

Ona je podsetila da je lider SNS i premijer Aleksandar Vučić juče rekao da se još razmišlja i o raspisivanju parlamentarnih izbora.

Gojković je uverena da će Glavni odbor SNS potvrditi predlog Predsedništva naprednjaka da kandidat na predsedničkim izborima bude Vučić, te da će iduće nedelje imati dovoljno vremena da razmišlja o raspisivanju izbora.

Izbore za predsednika Srbije raspisuje predsednica parlamenta, dok parlamentarne izbore, po zakonu, raspisuje predsednik države, koji to može da raspusti parlament na obrazloženi predlog vlade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    15. februar 2017 | 15:59

    Vlada ce doneti najbolju odluku za Srbiju, mi smo im dali svoj glas i poverenje i treba da ih pustimo da rade svoj posao. Zato i treba podrzati Vucica na predsednickim izborima, da nastavimo put boljitka i razvoja.

  • mica

    15. februar 2017 | 15:33

    Jedva cekam

  • Jana

    15. februar 2017 | 15:11

    Zakonski rokovi biće ispoštovani i to je važno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA