Ljajić: Ne verujem da će biti vanrednih parlamentarnih izbora

Srbiji je potrebna politička stabilnost kako bi završila sveukupne, političke, ekonomske i društvene reforme

  • 2

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić danas je izjavio na veruje da će na proleće biti vanrednih parlamenatarnih izbora.

Njihov glas najdalje se čuo: Ovo su najkomunikativnije ličnosti u Srbiji za 2016. godinu

- Stav moje stranke je da su vanredni parlamentarni izbori nepotrebni jer bi dodatno zakočili reforme - rekao je novinarima Ljajić, čija je stranka članica vladajuće koalicije.

On je dodao da bi u slučaju da na proleće zajedno s redovnim predsedničkim budu održani i vanredni parlamentrani izbori to bilo četvrto glasanje za sastav Skupštine Srbije za pet godina.

Dodao je da će odluku o parlamentarnim izborima doneti Srpska napredna stranka, kao krovna stranka vladajuće koalicije.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Srbiji je potrebna politička stabilnost kako bi završila sveukupne, političke, ekonomske i društvene reforme. U ovom trenutku treba da se fokusiramo na predsedničke izbore, da proteknu u fer atmosferi - kazao je Ljajić, koji je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na pitanje ko bi mogao da bude novi mandatar ako aktuelni premijer Aleksandar Vučić, koji je predsednički kandidat SNS-a bude izabran za predsednika Srbije, Ljajić je rekao da ne zna i da će mandatara, kako se nada, nakon pobede Vučića predložiti SNS.

Ne znam koje su nove činjenice za reviziju

Ljajić je ocenio i da je zahtevom BiH za reviziju presude za genocid i agresiju protiv Srbije nesporazum prebačen na pravni teren i da će imati političke posledice.

- Najmanje dve godine potrebno je da se utvrdi da li postoje uslovi za reviziju, a tek posle toga bi eventualno krenula rasprava o validnosti spora - rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da mu nije poznato koje su to nove činjenice utvrđene od avgusta do danas a koje bi mogle biti razlog za reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Ljajić je kazao da je do sada pokrenuto samo tri slučaja revizije i da su sva tri odbačena, odnosno da nijedan nije pozitivno rešen.

On je naveo i da je poslednji slučaj revizije bio kada je pre oko 20 dana Malezija zatražila reviziju postupka protiv Singapura.

Malezija je 3. februara 2017. godine podnela zahtev za reviziju odluke po kojoj je odredjena teritorija dosudjena Singapuru.

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    20. februar 2017 | 16:28

    Sta hoce vise ovaj veciti ministar u vladi,bio je sad dos,kostunicom,srs,sps i sad je sa sns,dokle vise samo da imas fotelju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA