Albanci žele da prevare Beograd: Stojanović o formiranju ZSO

Ključni uslov je da krene formiranje ZSO, pa da se vratimo u institucije. Ne na neki novi način, da zajednica bude obesmišljena, već onako kako je dogovoreno - naglasio je Stojanović

  • 6

Srbi svim predstavnicima međunarodne zajednice ukazuju da Albanci nisu zainteresovani za naše probleme i da žele da izbegnu ispunjavanje svojih obaveza, a takvo ponašanje ima granicu – rekao potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović za RTS. Stojanović je izjavio da kosovski Albance ne žele da sprovedu dogovoreno u Briselu kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština.

Tek će da nas boli: Šta se krije iza Trampovih šamara Srbiji?

Oliveru Ivanoviću bez dozvole ne može ni sveštenik da dođe

Potpredsednik kosovske vlade dodao je da će o ZSO razgovarati i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja će tokom ove nedelje biti u poseti Prištini.

Ponovo je istakao da Srbi očekuju da se dogovori sprovedu dodajući da "Albanci suštinski žele da prevare Beograd".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Potpredsednik kosovske vlade je istakao da Srbi svim predstavnicima međunarodne zajednice ukazuju da Albanci nisu zainteresovani za probleme Srba i da žele da izbegnu ispunjavanje svojih obaveza.

Ipak, smatra Stojanović, i za takvo ponašanje postoji neka granica.

Potrebno je, kako kaže, da se napravi pritisak sa najviših funkcija u međunarodnoj zajednici da bi Albanci sproveli ono što je dogovoreno u Briselu.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Odgovarajući na pitanje da li ima uslova za povratak srpskih predstavnika u kosovske institucije, Stojanović je istakao da to ne zavisi od Srba već od Albanaca.

- Ključni uslov je da krene formiranje ZSO, pa da se vratimo u institucije. Ne na neki novi način, da zajednica bude obesmišljena, već onako kako je dogovoreno - naglasio je potpredsednik kosovske vlade.

Prema njegovim rečima, prisustvo Srba u kosovskim istitucijama postoji kako bi se promenili elementarni uslovi života Srba.

Kada je reč o slučaju Ramuša Haradinaja, kome u četvrtak treba da bude izreknuta presuda u Francuskoj, Stojanović je rekao da je taj predmet "uzburkao puno strasti na terenu".

- Srbi na KiM očekuju pravdu, ali ne znamo kako će se desiti. Imamo gorko iskustvo sa suđenjima. Očekujemo i da će pompezno najavljivani Specijalni sud uraditi nešto - zaključio je Stojavnić.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    27. februar 2017 | 09:29

    A otkuda ideja da će neko nekome nešto da da. Šta smo mi njima dali. Ništa. Za državu i slobodu se bori. Nijedan narod nikada nije dobio ništa na način da mu se da. Mora za sve da se bori najčešće uz žrtve.

  • SrbIN

    27. februar 2017 | 12:08

    Ma gde albanci da prevare srbe to nece dati EU hahahaha

  • balkan boy

    27. februar 2017 | 13:42

    Siptarski sistem-samo s ledja na kvarno i prevarom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA