• 76

Najveći albanski lobisti! Hrvatski premijeri i predsednici rade nam o glavi

Izgleda da je skoro 20 godina od aktivnog lobiranja u SAD i Nemačkoj, došao trenutak da se udruže poznanstva i uticaj Hrvatske, danas članice EU i NATO, i novac kosovskih Albanaca za ostvarivanje novih ciljeva. Oslobađanje ratnih zločinaca

  • 76

Kao što je već odavno poznato, početkom devedestih godina prošlog veka, Hrvati su ne štedeći koristili usluge lobističkih agencija, posebno u Nemačkoj i SAD, kako bi dobili podršku za svoje separatističke ciljeve. Istovetan sistem iskoristili su i kosovski Albanci kada su tokom ratne 1999. godine prvi put javno angažovali jednu lobističku kuću u Americi. Izgleda da je skoro 20 godina kasnije došao trenutak da se udruže poznanstva i uticaj Hrvatske, danas članice EU i NATO, i novac kosovskih Albanaca za ostvarivanje novih ciljeva. Oslobađanje ratnih zločinaca.

Hrvatska bi mogla opet da nas blokira

Mekša retorika prema Srbiji, Amerikanci i Britanci i dalje čvrsto drže stav

Proteklih dana, boravak bivšeg hrvatskog predsednika Stipe Mesića u Prištini, izazvao je burne reakcije Srpske liste. Da ne bude zabune, predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ne smeta ničija poseta, već njen povod.

Naime, Mesić se tokom boravka u glavnom gradu južne srpske pokrajine sreo sa sa kosovskim multimilionerom Bedžetom Pacolijem.

Foto: Facebook/Behgjet Pacolli

Foto: Facebook/Behgjet Pacolli

Oni su večerali u jednom prištinskom restoranu. Neposredno posle njihovog susreta, bivši predsednik Hrvatske i SFRJ je rekao da se u Hrvatskoj sa pažnjom prate dešavanja posle hapšenja Ramuša Haradinaja.

- Upoznat sam sa svim detaljima nakon hapšenja mog prijatelja Ramuša Haradinaja, za koga se nadam da će se uskoro naći na slobodi - rekao je Mesić, koji je razgovarao i sa kosovskim premijerom Isom Mustafom i rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova čiji je lider Haradinaj.

Inače, Pacoli, koji je u javnosti poznat kao najbogatiji Albanac, najavio je da će se založiti za ukidanje Interpolove poternice i vraćanje Haradinaja na Kosovo.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Da će podršku u tom imati i od Mesića, lako se može zaključiti na osnovu njihovog susreta, izjava bivšeg hrvatskog predsednika i novca koji je Pacoli spreman da izdvoji u te svrhe.

No, Mesić nije jedini bivši zvaničnik Hrvatske koji je spreman da se založi za albanske interese. Naravno za određenu svotu novca.

Naime, bivši premijer Hrvatske i nekadašnji šef SDP Zoran Milanović nudi konsultantske usluge u procesu evrointegracija Prištini i Tirani. On je, tokom oktobra prošle godine, bio u Prištini, zajedno sa Antom Kotromanovićem, nekadašnjim ministrom odbrane Hrvatske, gde je viđen u društvu Agima Čekua, bivšeg člana OVK i nekadašnjeg premijera Kosova.

Foto: Wikimedia/Roberta F.

Foto: Wikimedia/Roberta F.

Da li treba podsetiti da je Milanović pred kraj svog mandata davao vrlo oštre i negativne izjave o Srbiji i njenom rukovodstvu?

Međutim, ni aktuelni zvanični u Zagrebi ne beže od toga da pruže podršku tzv. nezavisnom Kosovu.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir odbio je bilateralni susret sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, ali se zato uredno sastao sa sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Tom prilikom je izjavio da ta zemlja kroz evropsko partnerstvo želi da pridonese jačanju kosovskih institucija, kao i da pomogne u sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rundek

    Srbeki, pretjerujete malo. Ima Hrvatska i svojih problema da bi se bavila Srbijom u ovoj mjeri u kojoj to sugerira članak. Normalno da surađujemo s Albancima, to nije nužno usmjereno protiv Srbije. Ruku na srce, Srbi za političke vođe biraju Vučića, Dačića, Nikolića i sličan svijet iz 90-tih, pa malo opreza nije nerazmno s naše strane.

  • Realno,

    Zabraniti im ulazak u Srbiju na 100 godina!

  • toplistanadrealista

    Srbija ima Vucica!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima