≫ 

Uz Gardu i himnu počelo redovno prolećno zasedanje

Počela redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije, a na dnevnom redu prve sednice biće 12 tačaka

  • 0

Skupština Srbije danas je, uz himnu “Bože pravde” i Gardu na ulazu u parlament, počela redovno prolećno zasedanje, a na dnevnom redu prve sednice biće 12 tačaka. Na početku, poslanici su minutom ćutanja odali poštu preminulom potpredsedniku parlamenta Konstantinu Arsenoviću iz PUPS-a. Poslanici treba da utvrde dnevni red nove sednice.

O premijeru posle izbora, verujem u Vučićevu ubedljivu pobedu

Predsednički izbori 2. aprila

Predloženo je da se na dnevnom redu nađe potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III").

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslanici će razmatrati i potvrđivanje Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, koje je podnela vlada.

Na dnevnom redu prve sednice naći će se i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, potvrđivanje Sporazuma sa vladom Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, te potvrđivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.

Poslanici treba da razmotre i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, kao i Sporazuma sa Mađarskom o plovidbi Tisom, kao i Sporazuma sa vladom države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, koje je podnela Vlada Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA