TAČI ŽELI SUKOBE: Albanci da uzmu sudbinu u svoje ruke

Hašim Tači poziva Albance da, kako je rekao, sudbinu svojh prava uzmu u svoje ruke

  • 52

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je odluka makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova da ne da mandat za sastav nove vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu, koji je parlamentarnu većinu obezbedio uz podršku dve albanske partije - DUI i BESA, uznemiravajuća. Tači je dodao da je šef makedonske države na taj način zloupotrebio Ustav i zakon. On je optužio Ivanova da je doneo anti-albansku odluku, te da nije ispoštovao volju većine građana i Ohridski sporazum.

Odložena odluka o izručenju Haradinaja!

Najveći albanski lobisti! Hrvatski premijeri i predsednici rade nam o glavi

On je za prištinski portal Gazeta ekspres izjavio da su Albanci u Makedoniji sastavni deo te države i da oni treba da uzmu sudbinu svojih prava u svoje ruke.

- Predsednik Ivanov je zloupotrebio Ustav i zakone u svom neprijateljskom pristupu prema Albancima, koji čine trećinu građana ove države. Svojom odlukom, predsednik Ivanov je sahranio demokratiju, ne poštujući volju građana, Ustav i zakone, a sahranjen i Ohridski sporazum - rekao je Tači.

Ponovio je da su Albanci u Makedoniji konstitutivni narod i da Makedonija treba da bude država svih njenih građana.

- ez jednakih prava Albanaca u Makedoniji, ta država gubi svaki smisao. Zato Albanci treba da sudbinu svojh prava uzmu u svoje ruke - naveo je Tači.

Predsednik Ivanov odbio je sinoć da mandat za formiranje nove makedonske vlade dodeli lideru SDSM Zoranu Zaevu, koji je parlamentarnu većinu sastavio uz podršku Albanaca, jer smatra da su zahtevi albanskih stranaka formulisanih u "Tiranskoj platformi" pretnja suverenitetu i teritorijalnom integritetu države.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    2. mart 2017 | 15:57

    kako to shiptari imaju pravo u srbiji i u makedoniji a srbi nemaju prava na kosovu?

  • Tetovac

    2. mart 2017 | 22:15

    Ja sam iz Tetova kosovaru i siptari neka uzmu stvari u svoje ruke ali bez EU i americke pomoć pa će vidiš sta će im se desiti

  • Cika Velja

    2. mart 2017 | 17:00

    Napisah ja pre neki dan da se sa njima ne moze ziveti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA