VLADA NA VIDIKU: Dačić premijer, Dinkić potpredsednik, enigma Vučić!

Prema zasad postignutom sporazumu, koaliciji SPS-PUPS-JS pripalo bi mesto potpredsednika Vlade, ministra policije, zdravlja, prosvete i infrastrukture, dok će URS dobiti objedinjeni resor finansija, ekonomije i regionalnog razvoja, kao i ministarstva za sport i NIP

  • 13

Kako trenutno stvari stoje, Srbija bi do ponedeljka trebalo da dobije novu Vladu, sastavljenu od Srpske napredne stranke, koalicije oko SPS i Ujedinjenih regiona Srbije, saznaje Telegraf iz odlično obaveštenih izvora.

Prema dosada postignutom dogovoru (pregovori još traju), koaliciji SPS-PUPS-JS pripalo bi mesto predsednika i potpredsednika Vlade Srbije, ministra policije, zdravlja, prosvete i infrastrukture. Mesto premijera i ministra policije pripalo bi Ivici Dačiću, Ministarstvo prosvete i infrastrukture nastavili bi da vode Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić, a nova ministarka zdravlja bila bi aktuelna predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Prema ovim još nezvaničnim informacijama, objedinjeni resor finansija, ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva za NIP i sporta, kao i jedno potpredsedničko mesto dobiće Ujedinjeni regioni Srbije, a resori spoljnih poslova, pravde, odbrane, energetike, poljoprivrede, dijaspore, vera, rada, socijalne politike i KiM, uz mesto zamenika premijera, pripašće SNS.

Objedinjeni "ekonomski resor" će najverovatnije preuzeti lider URS Mlađan Dinkić, koji bi bio i potpredsednik Vlade, dok je na mestu ministarke za NIP već viđena Verica Kalanović. Za ovaj resor, međutim, interesovanje je pokazao i SNS.

Što se naprednjaka tiče, oni još nisu izašli sa kadrovskim rešenjima za ministarstva koja su im pripala. Najveća enigma je koju će poziciju zauzeti prvi čovek SNS Aleksandar Vučić, koji bi, prema nekim informacijama, trebalo da preuzme Ministarstvo pravde. Pregovori će, posle večere, biti nastavljeni večeras i u toku sutrašnjeg dana.

- Iako su pregovori daleko odmakli, ništa se još ne sme uzeti zdravo za gotovo. Naprednjaci, pogotovo Vučić, i dalje pamte kako su se poslednji put opekli pokušavajući da naprave koaliciju sa Dačićem. Srbija je blizu da dobije Vladu, ali je sve još moguće, kaže naš sagovornik, dobro upućen u tok pregovora.

MOGUĆI SASTAV NOVE VLADE SRBIJE:

* Premijer i ministar policije - Ivica Dačić.

* Potpredsednik Vlade - Jovan Krkobabić.

* Potpredsednik i ministar finansija, ekonomije i regionalnog razvoja - Mlađan Dinkić.

* Ministarka za NIP - Verica Kalanović.

* Ministarka zdravlja - Slavica Đukić Dejanović.

* Ministar za infrastrukturu - Milutin Mrkonjić.

* Ministar prosvete - Žarko Obradović.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    27. jun 2012 | 02:32

    Ovaj vucic je poltroncina i dupeuvlakac onom nepismenom Tomi. Ima usta kao pickica-balavko-zvalavko

  • Djoka

    27. jun 2012 | 09:15

    Opet lopovu da raspolaze novcem, alo breeee, jeste li normalni pa Dinkic nas upropasti sad mu opet gurate prste u med.Dokle vise.

  • Anastasija

    26. jun 2012 | 22:04

    Kada će konačno staviti tačku na ovu temu i dogovoriti se? ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA