≫ 

Niz propusta u istrazi napada na Vučića u Potočarima

Zamenik predsednika komisije Borislav Bojić (SDS) je rekao da se "plaši da će ova istraga pasti u zaborav i da neće biti kažnjeni odgovorni za propuste u Srebrenici"

  • 60

Zajednička Komisija za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatila izveštaj o radu nezavisnog odbora skupštine za 2016. godinu, navodeći niz propusta, posebno u vezi s istragom o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima, u julu 2015.

Podignuta optužnica protiv policajaca u slučaju "Potočari": Osumnjičeni da su odavali službene tajne

OVO SU FOTOGRAFIJE NAPADAČA NA VUČIĆA U POTOČARIMA: SIPA traži pomoć građana oko identifikacije! (FOTO)

Zamenik predsednika komisije Borislav Bojić (SDS) rekao je da je "za svaku osudu" to što do sada nema epiloga o napadu na premijera Vučića, preneli su sarajevski mediji.

Bojić je rekao da se "plaši da će ova istraga pasti u zaborav i da neće biti kažnjeni odgovorni za propuste u Srebrenici".

Enes Obralija, zamenik predsednika Nezavisnog odbora koje je nezavisno telo policijskih struktura u BiH, rekao je da su se posle napada na Vučića u Potočarima obraćali Tužilaštvu BiH, Ministarstvu bezbednosti BiH, kao i da su pozivali direktore policijskih agencija na sastanke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi nemamo nijedan dokument iz Tužilaštva BiH da se protiv bilo koga od rukovodilaca ili zamenika rukovodilaca policijskih tela pokrenula istraga, što bi dovelo do našeg konkretnijeg delovanja - rekao je Obralija.

Prema njegovim rečima, Nezavisni odbor u vezi s tim slučajem nije više mogao uraditi, jer je iscrpeo sve mogućnosti.

Član komisije Šemsudin Mehmedović (SDA) rekao je da postoje problemi koji se odnose na zapošljavanje policijskih kadeta u Graničnoj policiji BiH i u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, intervjui se vode nezakonito i "nameštaju se tako da ih prođu podobni kandidati".

- Zbog toga imamo situaciju da nam u Graničnoj policiji fali 300 policajaca što dovodi u pitanje rad pojednih graničnih prelaza - rekao je Mehmedović.

Zajednička komisija danas je jednoglasno prihvatila izveštaj vojnog parlamentarnog poverenika o stanju u Oružanim snagama BiH.

U tom izveštaju se ističe loša ishrana vojnika, neadekvatna opremljenost, starost vozila i veoma loše stanje u kasarnama.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sana

    6. mart 2017 | 17:02

    ne smemo dopustiti tako nesto

  • Milivoj

    6. mart 2017 | 16:57

    Treba kazniti i izvrsitelje ovog dela, ali specijalno one koji su ih poslali.

  • Danilo

    6. mart 2017 | 17:02

    Evidentno je da je do propusta doslo,sada treba sve istraziti i kazniti izvrsioce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA