Ministru za KiM zabranjen ulazak na Kosovo!

- Ovo pokazuje kako danas žive Srbi na Kosovu i Metohiji i koliko kosovske institucije poštuju jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na slobodu kretanja - kaže Goran Bogdanović

  • 0

Ministar za KiM Goran Bogdanović potvrdio da mu nije odobrena poseta Kosovu, ocenivši da predstavnici kosovskih institucija na taj način žele da mu ograniče slobodu kretanja.

Bogdanović je ocenio da je najnovija odluka vlasti u Prištini, kojom se zabranjuje njegov ulazak na Kosovo, vrsta ucene i pritiska, ali da ga to neće naterati da menja mišljenje i da prestane da zastupa stavove koji su u interesu Srba u pokrajini i države Srbije.

- Nastaviću da radim u službi svog naroda, odluka kosovskih vlasti je pokazatelj da u pokrajini ne postoji sloboda kretanja i pokazatelj nepostojanja demokratskog potencijala kosovskih institucija. Ovo pokazuje kako danas žive Srbi na Kosovu i Metohiji i koliko kosovske institucije poštuju jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na slobodu kretanja - rekao je Bogdanović, ističući da ga odluka Prištine neće sprečiti da dolazi na Kosovo.

Ministar je podsetio da se njegova kuća nalazi na Kosovu i Metohiji i da njegova porodica živi u pokrajini.

Bogdanović je trebalo danas da obiđe Kosovsko pomoravlje i prisustvuje svečanom otvaranju dečijeg obdaništa koje je izgrađeno sredstvima Ministarstva, a sutra liturgiji u manastiru Gračanica povodom Vidovdana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA