≫ 

VUČIĆ: Srbija će sačuvati mir i stabilnost

Navodeći da dobija neke vesti sa određenih prostora bivše Jugoslavije koje su uznemirujuće, te da je i jutros dobio takve vesti, Vučić je rekao da će Srbija čuvati mir

  • 90

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da stižu uznemirujuće vesti sa određenih prostora bivše Jugoslavije, ali da će Srbija učiniti sve da sačuva mir i stabilnost, što je od presudnog značaja i za ekonomski napredak.

TEŠKI IZBORI U TURBULENTNO VREME! Vučić: Ja se borim za Srbiju, a ostali - protiv mene

- Da bismo i ubuduće mogli da ostvarujemo ekonomske uspehe, od presudnog je značaja da sačuvamo stabilnost - rekao je Vučić novinarima u Subotici, nakon otvaranja novog pogona fabrike "Kontinental" -  upitan da li Srbija može da nastavi ekonomske reforme ukoliko je nestabilna politička situacija u komšiluku.

On je primetio da su izjave šefice diplomatije Federike Mogerini i ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak na osnovu njenog utiska posle posete Zapadnom Balkanu tačni i ozbiljni.

Navodeći da dobija neke vesti sa određenih prostora bivše Jugoslavije koje su uznemirujuće, te da je i jutros dobio takve vesti, Vučić je rekao da će Srbija čuvati mir.

- Ako to uspemo, uvek ću moći da kazem investitorima da dođu u Srbiju jer neće moći da nađu boljeg investitora - naveo je Vučić i istakao da je stabilnost i čuvanje mira preduslov za sve ekonomske uspehe.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nikome nećemo dati da sanja snove na račun naše teritorije i vitalnih interesa našeg naroda, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić upitan da komentariše posetu albanskog predsednika Bujara Nišanija jugu Srbije.

- Ničim nismo uplašeni, otvorena smo zemlja, svako je dobrodošao, ali onaj ko bude mislio da može ili sme da narušava integritet zemlje, moja odgovor je . nemojte to da radite i nemojte to ni da pokušavate - poručio je premijer.

Mislim da smo postupili na mudar i racionalan račun, dodao je Vučić, navodeći da je i albanski premijer dočekan kao svaki gost.

Premijer je naveo da očekuje normalan i otvoren odnos sa budućim šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koji će na toj funkciji naslediti Majkla Devenporta, i poručio da će Srbija svakako nastaviti svoj evropski put.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da sa Devenportom nije uvek bio saglasan po nekim pitanjima, ali da je to odlika slobodnog iznošenja mišljenja.

- Očekujem dobru saradnju ubuduće. Srbija je na evropskom putu i svakako će nastaviti taj put. To je za nas važno i zbog novih investicija, jer bez tog puta to ne možete da uradite - rekao je Vučić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    7. mart 2017 | 16:19

    Velika podrška našem premijeru, nastavi da spovodis ovakvu politiku. Rezultati se vide, zato nas i napadaju. Srbija nikad nije imala ovako jakog lidera, koji je sposoban da vodi zemlju u svetlu budućnost i koji se bori da sačuva mir i stabilnost svoje zemlje.

  • historik

    7. mart 2017 | 14:01

    Gradjani Srbije kako god, ali Srbi ne mogu imati mir dok god im nešto cepa teritoriju!!

  • Nikolina

    7. mart 2017 | 14:57

    Nedamo Srbiju Svako ko zna kako smo dosli do naseg komada zemlje i mira, nece dati ni da nam pridju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA